Hlavní obsah

Filmové premiéry: Princezna zakletá v čase, Helmut Newton: Nestoudná krása či Rytmus: Tempos

Právo, Věra Míšková

Nová česká filmová pohádka Princezna zakletá v čase je založená na sci-fi. Pro menší děti je ruský hudební film Máša a medvěd: Mášiny písničky. O slavném fotografovi je dokument Helmut Newton: Nestoudná krása. Další dokument, Provinční městečko E, se vydal do prvního ruského města, osvobozeného od nacistů. Hudební dokument Tempos je příběhem Patrika Rytmuse Vrbovského a jeho třicetileté dráhy rappera.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Princezna zakletá v čase

Princeznu Ellenu proklela při narození čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak když už se vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu.

Princezna zakletá v časeVideo: Bohemia MP

Princezna zakletá v čase, Česko 2020, pohádka, 115 min., režie: Petr Kubík, hrají: Natalia Germani, Eliška Křenková, Marek Lambora, Simona Zmrzlá a další.

Máša a medvěd: Mášiny písničky

Máša je zvědavé, chytré a neposedné děvčátko, které žije ve staré železniční stanici v lese. Její nejlepší kamarád je dobrosrdečný medvěd, který dříve býval cirkusovým artistou. Ve 13 příbězích se spoustou písniček se s malou nezbedou a trpělivým chlupáčem vydáme do slunné Itálie, zažijeme karnevalové rytmy či objevíme kouzlo Paříže.

Trailer k filmu Máša a medvěd: Mášiny písničkyVideo: Bioscop

Máša a medvěd: Mášiny písničky, Rusko 2020, animovaný, 88 min., režie: Vlad Bayramgulov, Georgiy Orlov, Oleg Užinov

Helmut Newton: Nestoudná krása

Pro někoho perverzní a machistický, pro jiného geniální a podvratný. Helmut Newton byl bezpochyby jedním z nejvlivnějších mistrů módní fotografie, uznávaný, obdivovaný i zatracovaný. V dokumentu o něm vystupují velké osobnosti jako Charlotte Ramplingová, Isabella Rossellini, Hanna Schygulla, Grace Jonesová nebo Claudia Schifferová.

Trailer k filmu Helmut Newton: Nestoudná krásaVideo: Artcam Films

Helmut Newton: Nestoudná krása, Německo 2020, dokument, 93 min., režie: Gero von Boehm

Provinční městečko E

Elnya je jedno ze stovek provinčních ruských městeček. Jediné, co je na něm pozoruhodné, je jeho hrdinský titul - bylo to první ruské město osvobozené od nacistických vojsk na začátku druhé světové války v roce 1941. Stalo se symbolem osvobození, ale další dva roky se o něj přetahovali Rusové s Němci a stejně jako celé západní Rusko se město stalo dějištěm brutální bitev.

Provinční městečko EVideo: Bontonfilm

Provinční městečko E, Rusko/Česko/Německo 2019, dokument, 82 min., režie: Dmitry Bogolyubov

Rytmus: Tempos

Film mapuje dlouhou a neopakovatelnou Rytmusovu hudební kariéru od naprosté nuly až na vrchol. Svůj příběh vypráví Rytmus s pomocí jedinečných a nikdy nezveřejněných záběrů a za přispění řady dalších muzikantů, kteří během dlouhé doby zkřížili jeho cestu a Rytmusovu tvorbu nějakým způsobem ovlivnili.

Rytmus TemposVideo: Bontonfilm

Rytmus: Tempos, Slovensko 2020, dokument, 96 min., režie: Nazarij Kľujev, Roman Kelemen, Maxim Kľujev

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám