bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nasměroval St. Louis ke Stanley Cupu, teď povede Arizonu. Armstrong podepíše na pět let

17. září 2020, 10:00

Tomáš Zatloukal

Léta lovil pro Bluesmany diamanty v uhlí. V pozdějších kolech draftu dokázal vybírat výtečné hokejisty, třeba Jordana Binningtona nebo Coltona Parayka. Zásadně se díky skvěle vytipovaným talentům přičinil o přestavbu kádru a má nesmazatelný podíl na historickém zisku stříbrného poháru. Ano, největší předností Billa Armstronga je skauting. Teď má ukázat i další kvality v rolii generálního manažera Arizony.

Ani Sean Burke, ani Jason Karmanos, ani Pierre McGuire.

Coyotes se nakonec rozhodli pro zcela jiného muže. Stevea Sullivana, který převzal post GM po stále poněkud tajemném konci Johna Chayky, nahradí Armstrong.

Poslední tři roky byl pravou rukou svého jmenovce Douga Armstronga. Celých deset let pak působil u Blues v roli šéfa amatérského skautingu. A ještě před tím byl šest sezon v St. Louis skautem.

Mimochodem, jeho kolegou byl i Čech Jan Vopat. Ten vyhledává pro úřadující šampiony NHL zajímavé juniory v Evropě.

Za Armstrongovy éry v roli šéfa amatérského skautingu (2010-2020) mělo St. Louis ohromně složitou pozici. Ani jednou od roku 2011 Bluesmani nedraftovali hráče v TOP 11.

Že to není nic pozoruhodného?

Pak vězte, že 29 z 31 klubů NHL mělo za tu dobu vícero výběrů v TOP 15. I přes nelehkou situaci přivedli Blues do své kabiny Vladimira Tarasenka, Jadena Schwartze, Roberta Thomase, Binningtona nebo Parayka. .

Z velké části jde o Armstrongovu práci. Skvělá vizitka, že? Asi se nebudete divit, že řada fanoušků St. Louis je z jeho odchodu rozpačitá.

Pro bývalého obránce, jehož kariéra se omezila na farmářské soutěže, teď přichází nová výzva. Má stvořit z Kojotů vítězný mančaft. A dostává k jejímu zdolání dostatek času.

V Arizoně má podepsat pětiletou smlouvu s roční gáží přes milion dolarů. Vše by již mělo být dohodnuté, řeší se jen papírování.

Na Armstronga nečeká snadná práce. Chayka udělal několik kontroverzních rozhodnutí. Přivedl Phila Kessela, vyměnil Maxe Domiho a dalo by se pokračovat. Přestal se držet i svých oblíbených analytických údajů, chyboval.

Jak si na jeho místě povede téměř dvoumetrový Kanaďan s mimořádným "čuchem" na hráče?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.