Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Festival Overland letos nebude. Pořadatelé zrušili i náhradní podzimní termín

Nomádi

  10:09
Jeden z nejrychleji rostoucích cestovatelských festivalů - slovenský Overland - se letos vůbec neuskuteční. V pátek to na sociálních sítích oznámili pořadatelé.

Kamion Mercedes-Benz. Největší expediční speciál zavála na festival náhoda. Holandská rodina v něm tráví dovolenou. foto: Tomáš Málek, Lidové noviny

Je to definitvní. Kemp Sluneční skály letos festival Overland hostit nebude. „Se slzou v oku jsme se rozhodli, že oficiální OVERLAND 2020 a jeho program rušíme,” napsali na sociální sítě pořadatelé. Důvodem je situace kolem koronaviru.

Festival nedaleko Žiliny byl oblíbený i mezi návštěvníky z České republiky. Pořadatelé proto po zhoršení situace v Česku udělali velkou anketu, jestli akci skutečně v první říjnový víkend uskutečnit.

OVERLAND

„Ještě do včerejšího rána jsme byli rozhodnutí, že Overland 2020 bude a odpálíme ho s plnohodnotným programem! I přesto, že kvůli opatřením a nutnosti Covid testu by byla účast z Čech téměř nulová. Výsledky dotazníku nám však nesmlouvavě naznačily, že momentální situace zásadně ovlivnila účast Slováků,” vysvětlili v pátek 17. 9. 2020 pořadatelé.

Prodané vstupenky zůstávají v platnosti na příští ročník festivalu, který by se měl uskutečnit v květnu 2021. Pokud je majitelé chtějí vrátit, je to také možné. „Napište mail na festivaloverland@gmail.com kde uvedete variabilní symbol nebo číslo účtu, případně i. Potom vás všechny prosíme o strpení, budeme maily vyřizovat postupně,” uvedli pořadatelé.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...