Hlavní navigace

Josef Průša nabízí své 3D tiskárny českým školám, získat je mohou i zdarma

17. 9. 2020

Sdílet

Průša škola 3D tiskárna Autor: Prusa Research, a.s.

Český výrobce 3D tiskáren, firma Prusa Research, spouští spolu se startem nového školního roku speciální program pro školy a další vzdělávací instituce. Pod názvem Průša pro školy nabízí nejen zvýhodněné ceny tiskáren a spotřebního materiálu, ale i výukové materiály, školení a především konkrétní nápady, co s 3D tiskárnou ve škole dělat.

Program Průša pro školy oslovuje všechny úrovně škol, od základních až po univerzity, a zároveň i mimoškolní vzdělávací zařízení pro děti a mládež (knihovny, kroužky, volnočasová centra apod.). Našim cílem není prodat do škol 3D tiskárnu a dál se o nic nestarat. Věřím, že většina učitelů je moderním technologiím otevřená, ale při své úrovni vytížení už nemají kapacitu zvládnout učit se všechno sami. Vybavení se nakoupí, ale pak na něj sedá prach. Proto chceme pomoci vytvořit platformu, přes kterou si budou vyučující navzájem sdílet své projekty, konzultovat problémy a řešit je, říká CEO společnosti Josef Průša.

Na webu proskoly.prusa3d.cz nabízí už nyní úvodní lekci pro seznámení s 3D tiskem a několik jednoduchých praktických projektů, které si studenti mohou vyzkoušet. Jde ale jen o začátek, zdůrazňuje Průša. Vyučujícím chceme nabídnout pomocnou ruku – poradit po technické stránce, pomoci dotáhnout projekty do finální podoby a podobně.

Za spoluúčast při tvorbě obsahu Prusa Research nabízí i konkrétní odměnu v podobě možnosti získat tiskárnu zdarma. Školy si ji mohou nejprve na tři měsíce zapůjčit, pokud během této doby s její pomocí vytvoří vlastní projekt, zápůjčka se stává darem. Nejedná se o soutěž, projekt musí splnit pouze určitá základní kritéria. Ta kladou důraz hlavně na srozumitelnost, možnost využití na ostatních školách a co největší zapojení samotných studentů.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor zprávičky

Petr Krčmář pracuje jako šéfredaktor serveru Root.cz. Studoval počítače a média, takže je rozpolcen mezi dva obory. Snaží se dělat obojí, jak nejlépe umí.