Huawei Mate 40 dorazí později než bylo v plánu

Huawei Mate 40 dorazí později než bylo v plánu
2020-09-17T15:00:22+02:00
• 17. 9. 2020

Huawei Enjoy 20 Plus 5G; Zdroj: fonearena.com

Huawei se chytalo představit svou novou čipovou sadu Kirin 9000 na již proběhlé konferenci IFA 2020. 3. září měl být představen nejen nový procesor, ale také vlajkový model Mate 40. Ani jedna z těchto novinek představena nebyla. Místo toho jsme byli svědky velmi nekonkrétních spekulací. Poslední zprávy naznačují, že si na nový vlajkový model budeme muset počkat do roku 2021. 

Huawei Mate 40 nabere zpoždění

Evan Blass, velmi respektovaný analytik, na svém Twitteru zveřejnil následující informace. Globální verze určitě dorazí až začátkem příštího roku. Naopak čínská varianta bude k dispozici už letos. Huawei ale bohužel nepředložilo konkrétní plány, kdy nové telefony představí. 

V loňském roce byla řada Mate 30 představena také nejprve v září v Číně. Koncem listopadu se pak objevila i globální varianta. Poté se telefony postupně rozšiřovaly do nových zemí. Stejnou a ještě pomalejší cestu zřejmě bude následovat i Mate 40. 

Huawei

Zdroj: GSMArena

Důvod ale není jasný. Výrobce bude zítra odříznut od TSMC a již nebude moci získávat OLED displeje od Samsungu a LG. Společnost tvrdila, že na skladě má dostatek čipsetů (údajně 10 mil. kusů). Kromě toho začíná sázet na displeje od BOE. 

Důvodem může být také omezená globální poptávka. Mate 40 se určitě nebude prodávat v USA a v Indii nemusí být rovněž vítán. Situace v Evropě je pak nejasná. Některé země zakázaly zařízení Huawei, což je pro společnost jistě složité. Tak či onak výrobce očekává 30% pokles prodejů nových telefonů. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat