17. září 2020 • 23:14

Dunajská Streda - Jablonec 5:3 po prodl. Konec v Evropě po přestřelce!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce nestačili v kvalifikaci Evropské ligy hned na prvního soupeře. V utkání 2. předkola prohráli po divoké přestřelce v Dunajské Stredě 3:5 po prodloužení a ztratili šanci na postup do základní skupiny.



Góly

Domácí: 6. Divković, 65. Divković, 85. Nicolaesu, 96. Nicolaescu, 114. Davis

Hosté: 25. Zelený, 57. Schranz, 71. Schranz

Sestavy

Domácí: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Fábry (77. Nicolaescu), Schäfer, Balić (106. Bednár) – Kalmar (C), Divković (113. Beskorovanyj), Ramirez.

Hosté: Hanuš – Holík, Martinec, Kubista, Podaný – Ladra (86. Jovović), Hübschman (C), Považanec (98. Pilař), Zelený (110. Pleštil) – Schranz, Čvančara (78. Doležal).

Karty

Domácí: Kružljak, Kalmar

Hosté: Podaný, Zelený, Jovović

Rozhodčí

Di Bello – Tegoni, Longo (všichni Itálie)

Stadion

DAC Arena, Dunajská Streda

Severočeši na Slovensku vedli do 85. minuty po dvou brankách Ivana Schranze a gólu Jaroslava Zeleného 3:2, ale poté vyrovnal střídající Ion Nicolaescu, který v prodloužení otočil stav. V závěru přidal pojistku Eric Davis. Dvakrát se v zápase za lídra slovenské ligy trefil i Marko Divkovič.

Jablonec vypadl ve 2. předkole stejně jako vloni, kdy nestačil na outsidera Pjunik Jerevan. Letos se celá kvalifikace Evropské ligy kvůli koronavirové krizi hraje na jedno utkání a bez diváků.

Hosté nastoupili ve stejné sestavě jako při víkendové výhře nad Ostravou. V domácí brance nechyběl gólman české reprezentační jednadvacítky Jedlička, nastoupil i Fábry, jenž do Dunajské Stredy přišel z Jablonce.

Severočeši začali poměrně aktivně, ale v šesté minutě inkasovali. Po pasu za obranu si Divkovič všiml, že Hanuš není dobře postavený a obloučkem z úhlu z hranice šestnáctky otevřel skóre.

V deváté minutě jablonecký gólman své zaváhání částečně odčinil. Po chybě hostů ve středu šel do brejku znovu Divkovič, ale Hanuš dobře vyběhl a zasáhl. V 17. minutě mohl srovnat Schranz, proti jeho voleji těsně za hranicí malého vápna však zasáhl Jedlička.

V polovině úvodního dějství maďarský kapitán domácích Kalmár vystřelil z přímého kopu a Hanuš s pomocí břevna vytáhl míč na roh. V 25. minutě Severočeši šťastně srovnali. Ladrovu střelu zpoza vápna tečoval na hraně ofsajdu stojící Zelený a míč šel do protipohybu brankáře Jedličky.

Domácí za branami stadionu povzbuzovala řada fanoušků a jejich chorály doléhaly až na hřiště. V 57. minutě příznivci na chvíli ztichli, protože Jablonec otočil stav. Považanec nákopem z poloviny hřiště vysunul Ladru, který přehodil brankáře Jedličku a dobíhající Schranz doklepl míč do sítě. Letní posila Severočechů se trefila proti svým krajanům, byť v základní sestavě Dunajské Stredy nastoupili jen dva Slováci.

V 65. minutě Dunajská Streda srovnala. Bývalý hráč Karviné Ramírez vysunul Divkoviče a ten s přehledem překonal Hanuše. Hosté však brzy znovu vedli. Italský rozhodčí Di Bello poměrně přísně odpískal Kružliakovi ve vápně hru rukou a Schranz s velkým štěstím penaltu proměnil.

Domácí si pak vytvořili tlak. Kružliak mířil těsně vedle, Divkovičovi vzápětí zkazila radost z hattricku odpískaná ruka a poté Hanuš, který vytáhl míč na tyč. V 85. minutě však jablonecký brankář chyboval, lehkou střelu vyrazil před sebe a čerstvá posila DAC Nicolaescu zblízka srovnal.

Ještě v základní hrací době mohl otočit skóre Ramírez, po jehož pokusu hosty znovu zachránila branková konstrukce. Obrat přišel až v šesté minutě prodloužení, kdy se po kombinaci trefil do horního rohu Nicolaescu. Ve 114. minutě pak povedenou ranou definitivně rozhodl panamský reprezentant Davis. Dunajská Streda vyhrála i osmý soutěžní zápas v sezoně.

FK Jablonec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud