Je to vláda alibistů. Vojtěch zavřel hudební kluby, narovinu to ale říct neumí, míní provozovatel Flédy

Znatelný nárůst případů covid-19 vede ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha k vršení nových opatření. Kromě roušek ve školách a barů či restaurací zavřených po půlnoci je to zákaz prodeje vstupenek na stání na vnitřní akce. Prakticky to znamená, že Vojtěch zavřel hudební kluby, které už od jara čelí existenčním potížím. Řada z nich tuto ránu skoro jistě bez pomoci nepřežije.

Pro INFO.CZ o tom promluvil provozovatel legendárního brněnského klubu Fléda Lukáš Stara. Ačkoli to podle svých slov čekal, překvapuje ho razance zaváděných opatření. A vadí mu, jak říká, alibistický přístup vlády. „Problém je v tom, že i když nás neustále berou jako ty, kdo zhoršují epidemiologickou situaci, my se jen snažíme dělat svou práci. Nic víc, nic míň. Bruslíme mezi nařízeními a modlíme se,“ tvrdí Stara, ale dodává, že vládní opatření sama o sobě chápe. 

„Takže ano, není problém zavřít nás jako celý sektor, výsek kultury. Problém je v tom, že to vláda nikdy neřekne otevřeně. Vždy je to s nějakými směšnými podmínkami, obezličkami, výkrutami, aby se zbavili odpovědnosti,“ říká s odkazem na omezený prodej lístků na stání a dodává: „To je to, co nám vadí – totálně nepřipravená populistická vláda. Místo aby otevřeně řekli, že zavírají hudební kluby, a dodali, že budou sanovat tři čtvrtiny provozních nákladů...“

S Jermanovou si opravdu netelefonujeme, naposledy se mi omlouvala za svého muže, říká Kupka

sinfin.digital