TOPlist

Už je to téměř jisté: letošní iPhony nedostanou displeje s vyšší obnovovací frekvencí

iphone 12

Na letošní iPhony si musíme počkat déle než v minulých letech, jejich premiéra se patrně odehraje až v příštím měsíci. Apple celkem představí 4 nové modely – dva základní, dva s přídomkem Pro. Dosud se hojně spekulovalo, zda alespoň některé z nich dostanou displeje s vyšší obnovovací frekvencí (90 nebo 120 Hz), avšak donedávna v této věci neměl jasno ani sám Apple. Nyní ale v Cupertinu padlo definitivní rozhodnutí.

iphone 12 2
Takto by měl vypadat iPhone 12 Pro

Letos pouze 60 Hz

Dva nejpřesnější informátoři z Apple tábora Jon Prosser a Ming-Chi Kuo se v minulých dnech shodli na jednom – u letošních iPhonů si musíme vystačit s 60Hz displeji. Apple sice testoval obě varianty, avšak do sériové výroby nakonec variantu d6x se 120Hz panelem neposlal.

Ming-Chi Kuo přidal informaci, že 120Hz displej nebude mít žádný z letošních iPhonů, přičemž důvod je jediný – výdrž baterie. Apple údajně s nasazením vyšší obnovovací frekvence počká do příštího roku, kdy jeho telefony dostanou efektivnější LTPO zobrazovače. Ty mají být o 5 – 15 procent úspornější, tudíž si tak Apple může vykompenzovat větší energetickou zátěž způsobenou vyšší obnovovací frekvencí.

iphone 12

Kuo také prozradil, že menší iPhone 12 a 12 Pro dostanou užší výřez displeje, tudíž se do jeho „oušek“ se vejde více obsahu. Oproti tomu větší verze obou modelů budou mít výřez stejný jako současná generace.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku