DuckDuckGo získává pro iOS 14 možnost výchozího nastavení

DuckDuckGo získává pro iOS 14 možnost výchozího nastavení
2020-09-17T18:00:19+02:00
• 17. 9. 2020

Zdroj: MacRumors

Apple v nových systémech iOS 14 a iPadOS 14 umožnil nastavit aplikace třetích stran jako alternativy k výchozím aplikacím pro mail a prohlížeč. Vývojáři třetích stran tak rychle zareagovali a postupně přidávají do svých mobilních prohlížečů a e-mailových klientů podporu. Jednou takovou aplikací je DuckDuckGo, který se dočkal nové aktualizace.

DuckDuckGo můžete nově nastavit jako výchozí prohlížeč

Prohlížeč zaměřený výhradně na soukromí nyní umožňuje nastavit si jej jako výchozí prohlížeč na iPhone a iPad. Znamená to tedy, že místo Safari se budou veškeré odkazy automaticky spouštět skrze DuckDuckGo. 

DuckDuckGo

Zdroj: MacRumors

Společnost na svém blogu uvádí, že nastavení výchozího prohlížeče DuckDuckGo poskytne uživateli ochranu před různými trackery tím, že bude blokovat požadavky na sledování třetích stran. Díky tomu nabídne větší soukromí pro vyhledávání na webu a procházení.

DuckDuckGo lze nastavit jako výchozí aplikaci prohlížeče tak, že přejdete do iOS Nastavení, v seznamu aplikací vyberete prohlížeč a klepnete na Výchozí aplikaci. Konkurenční Chrome a Microsoft Edge také podporu pro výchozí nastavení implementovaly. K dispozici je také nový widget pro vyhledávání DuckDuckGo, který lze implementovat na domovskou obrazovku iOS 14.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat