Hokejové Vítkovice jdou do karantény, pozitivní test mělo 17 hráčů a dva trenéři

Testy potvrdily koronavirus u 17 hokejistů Vítkovic a dvou trenérů. Celý tým musí do karantény a po čtvrtečním odloženém utkání prvního kola extraligy s Litvínovem zmešká i další zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Klub intenzivně řeší společně s Krajskou hygienickou stanicí Ostrava i s řídícími orgány Tipsport extraligy nastalou situaci a další postup,“ uvedl ostravský celek na svém webu.

10denní karantény či lhůty pro dohrávky. Extraliga zná koronavirové předpisy, pravidelné testy nebudou

Číst článek

Nejbližší zápasy měly Vítkovice sehrát v neděli v Hradci Králové a příští pátek v Třinci. Odkládá se tak i představení zvučné vítkovické posily obránce Romana Poláka, který se vrátil do extraligy po letech v NHL.

Někteří ze svěřenců kouče Mojmíra Trličíka si v úterý a ve středu stěžovali na zvýšenou únavu, bolest kloubů a měli zvýšenou teplotu. Celé mužstvo včetně trenérů proto ve středu podstoupilo testy na covid-19 a ve čtvrtek večer se ukázalo, že nemoc postihla většinu týmu.

Odložené zápasy musí kluby sehrát do 40 dní, jinak bude případně o osudu duelů rozhodovat sportovně-technická komise. Pokud by se nestihla sehrát všechna utkání v základní části, může v tabulce rozhodovat bodový průměr. Podmínkou postupu do předkola a play-off je absolvování alespoň poloviny zápasů dlouhodobé části.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme