TOPlist

AirPods Studio: co víme o chystaných náhlavních sluchátkách od Apple?

airpods studio 2

Apple zřejmě v příštím měsíci uspořádá velkou tiskovkou konferenci, na které odhalí dlouho očekávanou čtveřici nových iPhonů, pravděpodobně nám ale bude naservírováno větší množství zařízení s logem nakousnutého jablka. Prakticky jisté je odhalení lokalizačního přívěšku Apple AirTag a patrně se dočkáme i dlouze spekulovaných náhlavních sluchátek. Co o nich víme?

AirPods Studio: kov, kůže a možnost oboustranného nasazení

Velmi přesný informátor Jon Prosser před dvěma dny prozradil některé detaily o chystaných sluchátkách a zveřejnil neoficiální rendery vytvořené @conceptcreator. Sluchátka se mají oficiálně jmenovat AirPods Studio, Apple je vyvíjel pod kódovým označením B515. Podle přiložených obrázků se můžeme těšit na velmi minimalistický design, přičemž jako hlavní povrchový materiál bude zvolen kvalitní kov a kůže.

Jon Prosser také prozradil, že mušle sluchátek mají být magnetické (pravděpodobně k sobě přilnou při přenášení), a že nebude rozdělené, která mušle je pravá a která levá; sluchátka automaticky rozpoznají orientaci na hlavě uživatele. Na těle sluchátek nenajdeme klasický 3,5mm jack, ale pouze USB-C, které bude sloužit k nabíjení (a možná i k přenosu zvuku přes kabel).

Bohužel spousta věcí zatím zůstává nezodpovězených, jako je například podpora aktivního potlačení okolního hluku, výdrž baterie, speciální funkce apod. Očekáváme, že Apple bude s těmito sluchátky cílit na profesionály, což se patrně promítne i na koncové ceně.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku