Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

České týmy se v případě postupu v EL vyhnou gigantům. Na koho mohou Plzeň a Liberec narazit?

Mosquera z Liberce a Kalvach z Plzně foto: Ota Bartovský, MAFRA

Aktualizováno
Nyon - Fotbalisté Plzně se v případě postupu přes Sönderjyske v závěrečném čtvrtém předkole Evropské ligy utkají venku s Hapoelem Beer Ševa, nebo Motherwellem. Pokud Liberec vyřadí rumunský tým FCSB, zahraje si o postup do skupiny doma proti lepšímu z dvojice APOEL Nikósie/Zrinjski Mostar.
  14:42

Hrát se bude 1. října na jeden vítězný zápas bez diváků na stadionu. O soupeřích i dějišti utkání rozhodl dnešní los ve švýcarském Nyonu. Viktoria přivítá dánské Sönderjyske příští čtvrtek, ve stejný den se Liberec představí na stadionu bývalé Steauy Bukurešť.

Michael Rabušic pomohl Liberci k výhře ve druhém předkole Evropské ligy.
Michael Rabušic pomohl Liberci k výhře ve druhém předkole Evropské ligy.

Oba čeští zástupci se vyhnuli nejtěžším možným soupeřům pro play off. Plzni hrozil souboj s AC Milán, Liberci zase londýnský Tottenham, pokud by favorité zvládli své zápasy třetího předkola.

Další pohroma pro Slovan Bratislava, ve Finsku vypadl i z EL. Karma je zdarma, rýpl si Stoch

Plzeň potkala Beer Ševu při poslední účasti v základní skupině Evropské ligy v sezoně 2017/18. Na svém stadionu zvítězila 3:1 a v Izraeli 2:0. Se skotským soupeřem se Viktoria ještě v pohárech nestřetla. 

Kvůli koronavirové pandemii a nabité termínové listině se předkola pohárů letos hrají pouze na jeden zápas. Výjimkou je závěrečné play off Ligy mistrů, kde Slavia změří síly s dánským Midtjyllandem a které se uskuteční tradičním systémem doma-venku.

Ve druhém předkole Evropské ligy ve čtvrtek vypadl Jablonec, který v Dunajské Stredě prohrál 3:5 po prodloužení. Jistotu účasti v základní skupině už mají pražské kluby Sparta a Slavia, pokud neuspěje v boji o Ligu mistrů.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.