Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Street Hard Workout Battle Chomutov 2020 - reportáž

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

Street Hard Workout Battle Chomutov 2020 - fotogalerie

Příjemné prostředí chomutovského Kamencového jezera, nádherný slunečný den s na polovinu září nadstandardními teplotami a téměř neskutečné výkony ze světa street workoutu, které tu předváděli borci z deseti zemí. Tak nějak ve zkratce vypadal WSWCF Academy Street Workout World Cup 2020 - Street Hard Workout Battle Chomutov 2020, který se uskutečnil v sobotu 12. září 2020.

Jak se to stalo, že se v Chomutově konal závod příslušející ke světovému poháru? "Oslovili jsme World Street Workout and Calisthenics Federation (WSWCF) s myšlenkou spolupráce a od té doby jsme komunikovali. Tento rok se v rámci WSWCF Academy SW World Cup konal pouze battle v Jürmale, a tak jsme nabídli možnost uspořádat soutěž v Chomutově. WSWCF tuto myšlenku hned podpořila," vysvětluje Rostislav Vošický, který je tradičním každoročním organizátorem celé série workoutových akcí.

Co příslušnost závodu ke světovému poháru v praxi znamenala pro účastníky? Zaprvé, že jejich výkony byly hodnoceny takovými hvězdami street workoutu, jako jsou Korash Kabir, LaTwist, Šimon Forrai nebo Aleš Fišer. Zadruhé, že se tu potkali s kolegy ze zahraničí - do Chomutova dorazili zástupci Dánska, Velké Británie, Kolumbie, Španělska, Itálie, Německa, Holandska, Polska, Ukrajiny a samozřejmě nechyběli ani Češi. A zatřetí, že nejlepší tři získali finanční odměnu a vítěz se nominoval na světový pohár v roce 2021. Pro české účastníky byla jistě možnost poměřit síly se zahraničními atlety lákavá. "Vzhledem ke stále nejasné situaci ohledně mistrovství světa je dost možné, že tohle byla v tomto roce jedna z mála příležitostí setkat se na soutěži se světovou konkurencí," řekla k závodu letošní mistryně České republiky Veronika Szabóová, která momentálně napjatě očekává, zda se bude, či nebude konat mistrovství světa v Moskvě, na které se vítězstvím na MČR nominovala.

Soutěžící mohli ukázat to nejlepší, co ve freestylu dovedou, v několika blocích. V ženách startovaly pouze tři závodnice - Holanďanka Venema Carmen, Dánka Signe Sparholt a naše Veronika Szabóová, ovšem všechny vysoké úrovně. Co Veronika nejvíc oceňovala na výkonech svých zahraničních soupeřek? "Venema předvedla úžasnou dynamiku v čistých setech, se kterými by neudělala ostudu ani v mužské kategorii. Signe měla zas velmi silnou statiku včetně dlouhých výdrží." Jak byla česká závodnice spokojená se svými vlastními sety? "Museli jsme v průběhu soutěže trochu improvizovat, protože došlo na místě dvakrát ke změně délky soutěžních setů a ke zrušení jednoho kola. Sety jsem neměla tak čisté, jak bych si představovala. Trochu mě mrzí nepovedená vlajka se zátěží, nevyhovovala mi vzdálenost úchopu, takže jsem se roztáčela a pravděpodobně mi výdrž nebyla započítána. Po soutěži jsem si v klidu a bez stresu poupravila úchop a povedla se mi dokonce full varianta. Nemyslím si ale, že kdyby vše vyšlo ideálně, umístění by dopadlo jinak. Carmen si to opravdu zasloužila," uznává česká závodnice, která vybojovala druhé místo, vítězství Holanďanky.

Mužská kategorie byla mnohem početnější a pěkně našlapaná. Z českých závodníků se očekával nejvyšší výkon od Patrika Černého, úřadujícího mistra ČR. Ten, přestože se zdálo, že cvičí sebejistě a s lehkostí, se sám dobře necítil. "Všechny cviky pro mě byly nějak víc vyčerpávající než normálně. Myslím, že je to tím, že za poslední zhruba dva měsíce je to cca moje 4. - 5. soutěž a jsem už unavený," svěřil se atlet. Vzhledem k tomuto svému pocitu a opravdu silnému obsazení závodu v Chomutově Patrik s pódiovým umístěním nepočítal, ale i tak nakonec medaili dostal. "Třetí místo mě překvapilo, protože jsem se svými výkony vůbec nebyl spokojen," řekl po závodě sportovec.

I přes únavu ale Patrik Černý bedlivě sledoval sety ostatních závodníků, z nichž nejvýše hodnotí výkony dvou ukrajinských sportovců, kteří obsadili první dvě místa. Kostya Shapoval obsadil druhé místo a vcelku očekávané vítězství získal Vitaly Pavlenko. "Oba byli ohromně komplexní a vůbec v ničem nezaostávali," zhodnotil jejich výkony český závodník. Co by podle svého úsudku potřeboval zlepšit on sám, aby se na vedoucí borce dotáhl? "Je to jednoznačně síla. Myslím, že přechody, dynamické prvky a další mám celkem vytrénované "na jistotu". U některých elitních statických cviků ale bohužel síla roste velmi pomalu," uvědomuje si Patrik.

Vždy se tleská vítězům, ale potlesk by měl patřit i pořadatelům, jelikož bez nich by ani závodů, ani vítězů nebylo. V případě chomutovského battlu nesl hlavní tíži celé organizace Rostislav Vošický, který obstarává i finance. Ty získává z dotačních titulů, grantů a od firemních sponzorů. "Naším nejsilnějším sponzorem všech šest let, kdy pořádáme battly, je Ústecký kraj a tento rok i obec Březno, kde máme hlavní sídlo. Obec k tomu přistoupila tak, že je soutěž sice mimo katastr obce, ale jedná se o světovou soutěž reprezentující naší republiku navenek, a tak zaplatili ubytování a přepravu atletů autobusem z letiště na hotel, na stage a v neděli opět na letiště s tím, že v neděli udělali atleti ukázku cviků pro děti z obce," nechává Vošický nahlédnout do zákulisí soutěže a zároveň odpovídá na důležitou otázku PROČ. Proč to všechno dělá? Proč workoutu věnuje tolik úsilí a času? Jaká je jeho motivace? "Pro mě je nejdůležitější podporovat rozvoj street workoutu a pomocí soutěží jej dostat mezi lidi. Myslím, že je to skvělý sport pro všechny lidi s minimálními náklady na jeho provozování. Je to i jedna z cest pro zdravý životní styl. Navíc mě motivují setkání s lidmi, kteří tento sport milují, vše mu odevzdávají, a mě fascinuje, jak jsou uvnitř skvělými lidmi. Například Vitaly Pavlenko je neuvěřitelně pokorný, nesobecký, pozitivní, na trénincích k sobě tvrdý, pije pouze vodu a vítězství v battlu neměl potřebu oslavovat. Myslím si, že je to atlet, který by měl být pro ostatní mladé sportovce vzorem. Setkat se s takovými lidmi je vždy velmi inspirující," uzavírá Vošický.

Další informace o všech soutěžích pořádaných skupinou Street Hard Workers najdete na webových stránkách shwbattle.cz.


Výsledky soutěže Street Hard Workout Chomutov 2020

freestyle muži
pořadí jméno země
1. Vitaly Pavlenko Ukrajina
2. Shapoval Kostiantyn Ukrajina
3. Patrik Černý Česká republika

freestyle ženy
pořadí jméno jméno
1. Venema Carmen Nizozemsko
2. Veronika Szabóová Česká republika
3. Signe Sparholt Dánsko




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 12 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
Mikuc (19:55) • Všechno špatný k něčemu dobrý! Poskočí nohy, vršek do roka dožene a bude zas jinde! A k...
magazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie