Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Dorilton bude s Williamsem riskovat

Dorilton bude s Williamsem riskovat

Ale rozumně, jak se to dělá ve světě byznysu

Po odchodu Claire Williamsové se kormidla týmu Williams dočasně ujal Simon Roberts, který již byl i dočasným šéfem McLarenu, když z něj odešel Éric Boullier. Zkušený manažer nám řekne něco o nových majitelích stáje a hlavně o jejich přístupu k další investici v jjeich pestrém portfoliu, kde nalezneme třeba společnost zabývající se výzkumem v oblasti potravinářství, ale i přepravní firmu schopnou efektivně přestěhovat celou výrobní halu.

"V našem sídle se pohybují pár týdnů, takže jsme již měli příležitost strávit spolu nějaký čas," říká Roberts. "Kontrolujeme a zkoumáme všechno. Mají skutečný zájem pochopit, jak naše společnost funguje, co tady vlastně děláme.

Jsou v tomto zcela noví. Je to vzrušující. Než jsem s nimi mluvil, neuvědomil jsem si, kolik společného má naše konkurenční prostředí ve F1 se světem financí, kterému ale jinak vůbec nerozumím! Ale dokáží aplikovat mnoho ze svého způsobu myšlení, strategie a přístupu k riziku. Myslíme si, že jsme v tom dobří, ale oni také, takže je to synergie.

Týmy F1 vlastní mnoho odlišných lidí, a toto je nový způsob přístupu. Když se podívám na jejich portfolio, vidím tam velmi úspěšné společnosti, všechno dlouhodobé projekty. My do tohoto vzorce dobře zapadáme. Chtějí nám pomoci, podpořit nás, radit nám, ale očekávají, že my povedeme tým. My musíme znát svou práci. A my dokážeme navrhnout skvělý závodní vůz a rozumíme závodění. S věcmi kolem toho nám mohou hodně pomoci, takže se doplňujeme."

Převážně rodinný tým už delší dobu neměl finance na odvážnější projekty. Foto: Williams

Zdroj: Motorsport, titulní foto: Williams