bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Canucks hledají prostor pod platovým stropem. Věřím, že zůstanu, odmítá spekulace Boeser

18. září 2020, 19:00

Jan Vojkůvka

Vancouver Canucks budou mít během přestávky mezi sezonami velmi nabitý program. To se týče zejména generálního manažera Jima Benninga a jeho spolupracovníků, kteří musí řešit nepříjemnosti s platovým stropem. Rojí se tak spekulace, že někdo bude muset z kola ven a ve středu těchto zmínek je i mladý střelec Brock Boeser.

„Nemyslím si, že bych byl vyměněn, ale je pochopitelné, že v médiích se teď budou spekulace šířit,“ odmítá Boeser možnost, že by měl být právě tím, kdo obdrží pomyslného černého Petra a bude si muset balit. 

Situace ve Vancouveru totiž není nijak růžová. Prioritou generálního manažera je podepsání brankáře Jacoba Markstroma, který se 9. října stane nechráněným volným hráčem. Canucks navíc potřebují podepsat také útočníka Tylera Toffoliho a obránce Christophera Taneva, kteří budou rovněž nechráněnými hráči.

A aby toho nebylo málo, na soupisce je hned pětice hokejistů, kteří po sezoně budou chráněnými volnými hráči. Jedná se o Troye Stechera, Adama Gaudettea, Jakea Virtanena, Zacka MacEwena a Tylera Motteho. 

Aby toho nebylo málo, platový strop byl pro příští sezonu ponechán na 81,5 milionech dolarů. Pro vyjednávání mají tak prostor pouhých 16,3 milionů dolarů a to znamená jediné - někdo bude muset odejít. 

V zámoří se skloňuje i jméno třiadvacetiletého Boesera, který v září 2019 podepsal tříletý kontrakt v celkové hodnotě 17,625 milionů dolarů. Ročně si tak přijde v průměru na 5,875 milionů a tato částka by se Vancouveru zajisté hodila. S tím mohou kalkulovat i zájemci o jeho služby. Ale sám Boeser věří, že ve Vancouveru zůstane. Stěhovat se mu vůbec nechce. 

„Vancouver miluji, stejně jako spoluhráče, s kterými hraji. Miluji celou organizaci i fanoušky a chci zůstat součástí týmu, se kterým můžeme v příštích pár letech vyhrát i Stanley Cup,“ vzkázal prostřednictvím rozhovoru, který cituje oficiální stránka NHL. 

„Věřím tomu, a myslím, že tomu věří i moji spoluhráči a naši trenéři. Chci zůstat ve Vancouveru,“ zdůraznil.

V uplynulé sezoně si Boeser v 57 zápasech připsal 16 branek a 29 asistencí. V play-off v 17 utkáních zaznamenal bilanci 4+7, přičemž se mu příliš nevydařila sedmizápasová série s Vegas, ve které dal jen jeden gól a na dva nahrál. V předchozích ročnících ovšem patřil k nejlepším střelcům Canucks, když dal 29 a 26 gólů. A prokázal, že na něm může Vancouver v budoucnu stavět. I proto zájem o jeho služby roste. 

Mezi největší zájemce patří podle zámořských spekulací Minnesota. S touto informací byl konfrontován i generální manažer Benning. „Je pravda, že spousta manažerů se o naše hráče zajímá. Já naslouchám a občas spolu mluvíme, což je moje práce. Pokud bych nemluvil s ostatními manažery, nedělal bych svou práci,“ popsal situaci.

„Ale nesnažíme se Brocka Boesera vyměnit. S Minnesotou jsem o něm nemluvil,“ dodal vzápětí.

I tak ale má Benning nad čím přemýšlet. Peníze na smlouvy s dalšími hráči potřebuje. Zbavit se třiadvacetiletého rodáka z Burnsvillu však nemusí být správným krokem i s ohledem na jeho potenciál.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.