TOPlist

iOS 14 má kuriózní chybu. Jedna z největších novinek funguje pouze do prvního restartu

ios 14 1

Apple v tomto týdnu vypustil do světa ostrou verzi operačního systému iOS 14, a to i přesto, že letošní iPhony dorazí na trh minimálně s měsíčním zpožděním. Nový jablečný systém si tak zatím mohou nainstalovat majitelé starších iPhonů a užívat si novinky, které Apple představil na úvodní keynote letošní digitální vývojářské konference WWDC.

Novinek v iOS 14 je skutečně velká spousta, jednou z těch významnějších je možnost zvolit si jiný výchozí emailový klient a internetový prohlížeč. Bohužel jak se ukazuje, tato funkce je zatížena chybou, která po restartu telefonu opět navrací na pozici výchozích aplikací ty od Apple. Cupertinská firma bezpochyby tento nedostatek opraví v příští aktualizaci, do té doby je však nutné po každém restartu telefonu vybrat výchozí aplikace znovu, pokud si nevystačíte s těmi základními.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku