Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 4. KOLA: Sparta i nadále kraluje, Slavia neměla slitování s Teplicemi a Plzeň s Bohemians

Čtvrté utkání, čtvrté vítězství. Sparta pokračovala ve velmi dobrém startu i proti Zlínu (3:1), o skalpu soupeře však rozhodla až dvěma brankami v samotném závěru. Obhájci ze Slavie deklasovali Teplice 5:1 a na věčného rivala ztrácí dva body. O další bod zpět jsou po vysokých výhrách venku Plzeň a Olomouc. Pátý Liberec naopak nečekaně zaváhal, když doma remizoval s Karvinou 1:1, a prvního úspěchu se dočkala Ostrava, která zdolala Pardubice 3:0. Poprvé bodovala i Mladá Boleslav, která v pondělní dohrávce kola porazila Jablonec 2:0.

Lukáš Juliš se raduje z gólu v utkání proti Zlínu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sparta Praha - Zlín 3:1

V minulém týdnu řídil obrat v Karviné, tentokrát proti Zlínu. Adam Hložek zapsal proti "Ševcům" bilanci 1+1 a měl lví podíl na vítězství 3:1, které se lehce rozhodně nerodilo. Outsider totiž otevřel skóre zásluhou Dramého a po Hložkově vyrovnání dlouho srdnatě odolával. V 88. minutě si ale vstřelil vlastní gól Petr Jiráček a v nastavení určil konečný výsledek Lukáš Juliš. 

Slavia - Teplice 5:1

Červenobílí rozhodli o vysoké výhře už před přestávkou. Ve 2. minutě otevřel skóre Peter Olayinka, ve 13. zvýšil Nicolae Stanciu a v 26. přidal třetí gól Petar Musa. To už hosté hráli bez vyloučeného Davida Heidenreicha, který dostal ve 20. minutě diskutabilní červenou kartu. Po pauze se za domácí prosadili ještě Tomáš Holeš a Ladislav Takács, za Teplice snížil z penalty Jakub Mareš.

Bohemians 1905 - Plzeň 1:4

Výhru Plzně zařídila brankami nová posila Zdeněk Ondrášek, Adriel Ba Loua, Jan Kopic, který si připsal i dvě asistence, a Jean-David Beauguel. Za klokany v závěru snížil Antonín Vaníček. Venku v lize Viktoria naplno bodovala po třech duelech. Bohemians naopak nevyhráli ve třetím kole po sobě a podruhé za sebou prohráli v nejvyšší soutěži o tři góly.

Liberec - Karviná 1:1

Nečekanou ztrátu zapsali fotbalisté Liberce. Po brankostroji v předkole Evropské ligy totiž remizovali s Karvinou 1:1. Domácí sice poslal do vedení v 55. minutě Jhon Mosquera, ale v nastavení srovnal Eduardo Santos. 

Mladá Boleslav - Jablonec 2:0

Konečně. Takhle si mohli oddechnout fotbalisté Mladé Boleslavi, kteří si ve čtvrtém kole první ligy připsali první body. Ty jim zajistil Zahustel, který využil práce Drchala a zblízka se v prvním poločase trefil k pravé tyči brankáře Hrubého. Definitivu přidal chvíli před koncem zápasu hlavou Mašek a Boleslav vyhrála 2:0. Jablonec tak poprvé v nové sezoně v lize ztratil všechny body a propásl možnost posunout se na třetí místo v tabulce, zůstává se sedmi body sedmý. Boleslav postoupila z posledního místa na čtrnáctou příčku. 

Opava - České Budějovice 0:0

Ve vyrovnaném utkání měli blíže k brance domácí. Po průniku Holíka a jeho prudké přihrávce ve vápně nikdo nedosáhl na míč a v 89. minutě pak tečovaná rána střídajícího Pikula skončila na břevně. Nic naplat, obě mužstva stále čekají na první výhru v sezoně a na kontě mají shodně dva body.

Ostrava - Pardubice 3:0

V závěru první půle otevřel skóre Tomáš Zajíc a po pauze se trefili Dyjan Carlos de Azevedo a střídající Muhamed Tijani. Hosté dohrávali v oslabení od 81. minuty, kdy byl vyloučen Jan Prosek. První výhry na domácí půdě se při ostravském angažmá dočkal trenér Luboš Kozel, Baník ve Vítkovicích zvítězil poprvé od loňského listopadu. Pardubice po postupu mezi elitu podruhé ze čtyř kol prohrály a nenavázaly na minulou senzační remízu 1:1 se Slavií.

Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc 2:4

Dvakrát brněnští fotbalisté vedli, přesto odchází bez bodu. Ještě v 51. minutě byla Zbrojovka po trefě Antonína Růska o krok napřed, ovšem následně si dal vlastní gól Jakub Černín. Výhru 4:2 Sigmě poté zařídily branky Šimona Falty a Pavla Zifčáka. Nováček z Brna stále čeká na první výhru, má jen bod a s 11 inkasovanými brankami má nejhorší defenzivu ligy.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články