Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Návrat potvrzen. Bale míří na roční hostování do Tottenhamu

Bylo to dobré a bylo toho dost. Bývalý nejdražší fotbalista světa Gareth Bale se vrací po sedmi letech z Realu Madrid na hostování do Tottenhamu. Spurs od španělských mistrů získali také na přestup levého obránce Sergia Reguilóna.

Gareth Bale v dresu Realu Madrid
zdroj: EFE autor: Rodrigo Jimenez

Jednatřicetiletý křídelní hráč Bale přichází do bývalého klubu na roční hostování. Podle britských médií Tottenham zaplatí za působení a plat velšského reprezentanta 20 milionů liber (583 milionů korun).

Bale odešel z londýnského klubu do Realu Madrid v roce 2013 za tehdy rekordních 100 milionů eur (nyní 2,6 miliardy korun). Ve španělském velkoklubu vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů a dvakrát ligovou soutěž, ale nenašel si cestu k fanouškům a brzdila ho zranění.

Za sebou má Bale nejhorší sezonu v Realu, v níž vstřelil v soutěžních duelech jen tři góly a na cestě za mistrovským titulem se podílel jen sporadicky.

Za třiadvacetiletého obránce Reguilóna zaplatil Tottenham 30 milionů eur (802 milionů korun) a podepsal s ním smlouvu do roku 2025. Madridský rodák v minulé sezoně hostoval v Seville, s níž vyhrál Evropskou ligu, a začátkem měsíce si v Lize národů odbyl debut ve španělské reprezentaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články