Premier League • 2. kolo • 21:00

Arsenal - West Ham

Arsenal
2:1
1:1
Konec utkání
West Ham
25. Lacazette
86. Nketiah
45. Antonio

Dobrý večer, vítejte u online přenosu z utkání 2. kola fotbalové Premier League mezi Arsenalem a West Hamem. Zápas začíná ve 21:00. 

Premier League je teprve ve svém druhém kole, přesto už se stihlo spoustu zajímavých příběhů. Především se řeší velké nákupy Chelsea, která i s několika novými posilami zvládla první kolo na půdě Birghtonu. Hodně těsně zvládl úvodní kolo obhájce z Liverpoolu, ten ale včera oznámil příchod jednoho z nejlepších záložníků Evropy Thiaga Alcantary z Bayernu Mnichov. Španěl, který s bavorským celkem před pár týdny vyhrál Ligu mistrů, zatoužil po sedmi letech v Německu po změně a nové výzvě. My se však budeme věnovat duelu Arsenalu proti West Hamu, který bude mít i českou stopu. Tyto dva celky ale nemohly vstoupit do sezony rozdílněji.

Thiago a Thilo Kehrer  ve finále LM Bayern Mnichov - Paris St. Germain
Thiago a Thilo Kehrer ve finále LM Bayern Mnichov - Paris St. Germain | Foto: Reuters

Arsenal naskočil do letos úplně prvního duelu Premier League. Na hřišti Fulhamu sice postrádal některé zraněné opory, přesto předvedl Artetův tým vynikající výkon a nováčka zdolal 3:0. Velmi dobře se uvedl nový muž Willian, který dvakrát asistoval, skórovali oba útočníci Lacazette a samozřejmě i kapitán a hlavní opora Aubameyang. Gólem se uvedl i nový muž v defenzívě, brazilský stoper Gabriel, který přišel z Lille. Po prvním kole tak patří Gunners společně s Leicesterm první příčka, navíc dnes budou mít výhodu domácího prostředí. Jsou tak velkými favority.

Útočník Arsenalu Alexandre Lacazette (číslo 9) střílí do sítě Fulhamu první gól nového ročníku anglické Premier League
Útočník Arsenalu Alexandre Lacazette (číslo 9) střílí do sítě Fulhamu první gól nového ročníku anglické Premier League | Foto: Reuters

Mikel Arteta udělal ve své sestavě z prvního kola dvě změny. Levého křídelníkho obránce dnes místo Maitlanda-Nilese hraje ofenzivnější Bukayo Saka, ve středu zálohy místo Elnenyho naskočí kreativní Dani Ceballos. Vepředu bude opět operovat trio Willian, Lacazette a Aubameyang. 

To další londýnský celek West Ham spokojen určitě být nemůže. Sezónu chtěl odstartovat lépe než tu minulou a poprat se o první desítku. Jenže Kladiváři nezvládli hned první kolo, když nestačili doma na Newcastle. V první půli sice trefili dvakrát brankovou konstrukci a dobrou šanci měl hlavou i Tomáš Souček, hosté ale působili takticky připraveněji, v druhé půli domácím nic nepovolili a navíc dvakrát skórovali. V týdnu si West Ham napravil chuť výhrou nad Charltonem v Ligovém poháru, jenže první ligové body budou sbírat dnes horko těžko. Los jim nepřál i do dalších kol, takže není vyloučeno, že tým s Tomášem Součkem bude opět namočen do záchranářských bojů.

David Moyes dneska sází na větší defenzívu, a také chce hrát s 5 obránci. K obraně z minulého kola se přidal i Masuaku, který bude levým křídelním obráncem, Aaron Cresswell bude levý stoper. Ve středu zálohy budou operovat Rice a Souček, vepředu pak trojice Bowen, Antonio a Fornals. 

Dneska se v Premier League odehrály 3 utkání. Everton zůstal stoprocentní, když doma přehrál West Bromwich 5:2. Souboj nováčků mezi Leedsem a Fulhamem zvládli lépe domácí, tým Marcela Bielsy vyhrál 4:3. Velkým šokem skončil duel Manchesteru United, velký favorit totiž doma podlehl Crystal Palace 1:3. 

Oba celky už nastupují na hrací plochu, Arsenal ve svých červených dresech, West Ham v bledě modrém. 

Sudí Michael Oliver právě zahájil poslední zápas dnešního programu Premier League. 

1

Při rozcvičce se zranil Kieran Tierney, nahradil jej v sestavě Sead Kolasinac. 

2

Arsenal se v úvodu dostal do vápna, ale Lacazette po přihrávce Williana nedokázal zpracovat míč, aby přesně vypálil. 

5

První šance West Hamu, po rohu Cresswella Rice vracel hlavou míč do ohně. Tam si jej našel Ogbonna, ale hlavou poslal jen slabý pokus do náruče gólmana Lena. 

9

V úvodu je aktivnější překvapivě West Ham, ale z přímých kopů Cresswella nic nebezpečného nevyplynulo. 

15

V úvodu se hraje především ve středu hřiště a k ohrožení branek moc nedochází. 

16

Jared Bowen po souboji s Gabrielem spadl k zemi, ale Michael Oliver správně penaltu nepískl. 

20

Antonia v postupu na bránu zastavil praporek pomezního. 

25

Arsenal se dočkal úvodní trefy. Saka krásnou kolmicí vyslal Aubameyanga do vápna a jeho měkoučký centr hlavou zužitkoval Alexandre Lacazette. 

30

K nebezpečnému zakončení se dostal Saka, ale těsně minul horní tyč. 

33

V obranném souboji ve vápně zahrál stoper Arsenalu Gabriel rukou, penalta se však nepískala. 

40

Arsenal teď tlačí hosty, ale jejich obránci zablokovali centry Saky i Kolasinace. 

40

První žlutá karta utkání je tady. Ryan Fredericks poslal ostře k zemi Bukaya Saku. 

45

Brejk West Hamu skončil překvapivým srovnáním. Souček posunul do brejku Bowenovi, který viděl v tandemu nabíhajícího Frederickse. Obránce hostí poslal střílený centr do malého vápna, kde Antonio přetlačil Holdinga a usměrnil míč do sítě. 

Je konec, první půle končí 1:1. 

Fotbalový duel druhého kola Premier League mezi Arsenalem a West Hamem moc krásy nepobral, atmosféra taky kvůli absenci fanoušků není valná, ale viděli jsme dvě branky. Oba týmy využili svou jedinou šanci. V 25. minutě se po centru Aubameyanga hlavou trefil Lacazette, v závěru poločasu pak z malého vápna srovnal Michail Antonio. 

Začala druhá půle. 

50

Úvod druhého poločasu probíhá podobně jako většina toho prvního, tedy hraje se ve středu hřiště a ani jeden tým se nezmohl na nebezpečnější akci nebo souvislý tlak. 

54

Nebezpečná situace před Berndem Lenem. Centr propadl až k Antoniovi, od kterého se odrazil do domácího stopera Gabriela. Německý brankář ve službách Arsenalu byl ale pozorný a pokryl jej. 

60

V akci se objevil Tomáš Souček, který přetlačil Saku a hlavou přiťukl míč Bowenovi. Ten však promáchl a bránu Gunners neohrozil. 

64

První střídání Arsenalu. Willian přepustil své místo Nicolasi Pepemu, rychlému křídelníkovi z Pobřeží Slonoviny. Výměna post za post. 

65

Granit Xhaka vletěl jak smyslu zbavený do souboje s Tomášem Součkem, který musí být ošetřován. 

67

Michail Antonio hlavičkoval do břevna, Leno poté upustil míč, ale dorážky West Hamu do odkryté brány neprošly. 

72

Tomáš Souček zkoušel pálit z dálky, bránu ale minul. 

77

Mikel Arteta podruhé střídá. Končí Alexandre Lacazette, nahrazuje jej Edward Nketiah. 

79

Arsenal i díky standardním situacím zamkl svého soupeře, ale k pořádnému zakončení se nedostal. 

82

David Moyes poprvé střídá. Jared Bowen přepouští své místo Andriji Jarmolenkovi. 

86

Arsenal zlomil skvělý blok West Hamu a pět minut před koncem jde do vedení. Bukayo Saka poslal krásnou kolmici do vápna na Ceballose, který už jen posunul před odkrytou bránu na Nketiaha. A žolík Mikela Artety se do prázdné brány nemýlil. 

89

V zápase skončil Bukayo Saka, tvůrce obou branek domácích. Nahradil jej David Luiz. 

89

Reaguje i David Moyes, Sebastien Haller nahradil Pabla Fornalse. 

90

Nastavují se 4 minuty. 

90

Masuaku šel z hřiště, vystřídal jej Felipe Anderson. 

90+2

Anderson vracel do ohně na volného Hallera, k tomu ale včas přistoupil Dani Ceballos a i za cenu utržené rány mu zabránil ve střele. 

Je konec, Arsenal doma urval vítězství nad West Hamem, vítězí 2:1. 

Arsenal se dočkal a i když herně nezářil, urval proti West Hamu tři body. V první půli to nebyl příliš líbivý fotbal, ale oba celky využily své jediné šance a do šaten se šlo za vyrovnaného stavu. V tom druhém poločase byl dokonce aktivnější hostující West Ham, jenže šance nevyužil, dokonce trefil i horní tyč. A tak přišel trest, Bukayo Saka v 86. minutě vymyslel podruhé v zápase kolmici a střídající Nketiah pak rozhodl zápas. Kladiváži s Tomášem Součkem jsou stále bez bodu, Gunners zase po dvou kolech stoprocentní. 

 

Ode mě to je pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera a dobrou noc. 

Právě se děje

Další zprávy