Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Plzeň 1:4Úspěšná premiéra Kobry. Ondrášek gólem přispěl k výhře Plzně u Botiče

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Ondrášek 0 : 1
33. Ba Loua 0 : 2
73. Kopic 0 : 3
85. Beauguel 0 : 4
86. Vaníček 1 : 4
Záznam online reportáže

Čerstvá plzeňská akvizice, útočník Zdeněk Ondrášek, hned v premiérovém duelu v dresu vicemistra udeřil. V sobotním duelu 4. kola fotbalové ligy na půdě Bohemians 1905 položil gólem v prvním poločase základ k vítězství Viktorie 4:1. Zbývající branky hostů obstarali Ba Loua, Kopic a Beauguel. Za klokany, kteří po úvodním triumfu 4:0 nad Mladou Boleslaví potřetí v řadě nevyhráli, snížil v závěru Vaníček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdeněk Ondrášek při své premiéře v dresu Plzně.

Článek
Fotogalerie

V první velké šanci zápasu se objevil plzeňský štírek Ba Loua, kterého uvolnil Kopic. Le Gianga ale zblízka nedokázal překonat. Vzápětí se po chybě v rozehrávce hostů řítil zprava na Hrušku Vaníček, jeho křižná rána proletěla vedle tyče.

Po půlhodině přišla velká chvíle nové plzeňské posily Ondráška, který se k týmu Plzně připojil uprostřed týdne po příletu z Dallasu. Naběhl si na střílený centr Káčera a hlavou překonal Le Gianga. V české lize se trefil po osmi letech, které strávil v zahraničních klubech.

Za tři minuty se Ďolíček ponořil do ještě většího smutku. Kopic potáhl brejk po pravé straně, předložil na penaltu osamocenému Ba Louovi, který se tentokrát nemýlil - 0:2. Klokani mohli snížit těsně před přestávkou. Po Bartkově sražené střele se dostal míč k Puškáčovi, který však nedokázal zakončit.

Pražané už neměli co ztratit, ve druhém poločase se vrhli do útoku. A několikrát byli blízko snížení, viktoriáni však dokázali střely klokanů zblokovat. Naopak v 56. minutě po centru Čermáka z přímého kopu mohl zvýšit Brabec, volej ale nasměroval vedle.

Vzápětí se v solidní příležitosti zjevil Bartek, se střelou se však unáhlil. Potom měl v rychlém sledu po sobě dvě tutovky hostující Kopic. Nejprve z malého vápna přestřelil, následně po úniku ho vychytal Le Giang. Ofenzívní partie pokračovala, bomba domácího Květa prosvištěla kolem šibenice. Do třetice se ale už Kopic trefil, když z pěti kroků dorazil do sítě Le Giangem vyraženou střelu. V závěru pak Beauguel vstřelil čtvrtý gól hostů, poté čestný úspěch klokanů zaznamenal Vaníček.

Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 1:4 (0:2)
Branky: 86. Vaníček - 30. Ondrášek, 33. Ba Loua, 73. Kopic, 84. Beauguel. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Vitner - Berka (video). ŽK: Vacek - Hejda, Kalvach. Diváci: 3089 (omezený počet).
Bohemians: Le Giang - Dostál (46. Schumacher), Bederka, Hůlka, Jindřišek - Vaníček, Vacek (46. Květ), Ljovin, Hronek, Bartek (78. Nečas) - Puškáč (78. Keita). Trenér: Klusáček.
Plzeň: Hruška - Havel, Hejda, Brabec, Limberský - Káčer, Kalvach, Čermák (79. Bucha) - Ba Loua (71. Beauguel), Ondrášek (71. Kayamba), Kopic (89. Kovařík). Trenér: Guľa.

Reklama

Související témata: