Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Extraliga volejbalistek je už zase v plném proudu, Brňanky i Olomouc urvaly výhry

Půl roku měla extraliga volejbalistek pauzu a návrat byl podle očekávání, i když favoritky neměly na růžích ustláno. V prvním kole se odehrály mezi medailovými favority pětisetové bitvy a vítězství urvaly Šelmy i Olomouc. Brněnský celek, který před pandemií koronaviru vedl v březnu tabulku, si odvezl dva body z Prostějova. Olomoučanky rovněž 15:13 v rozhodující sadě zdolaly Olymp.

Radost brněnských Šelem
zdroj: facebook: VK \"Šelmy\" Brno autor: Viktor Šulc

V prostějovské hale Šelmy dlouho kralovaly, ale domácí hráčky se pak nadechly k obratu a nebyly daleko od toho, aby se postaraly hned na úvod sezony o překvapení. Výhru však Brňankám zajistila v poslední výměně právě bývalá prostějovská opora Helena Horká, jež se vrátila do extraligy po druhé mateřské přestávce.

"Tenhle zápas byl trošku trenérova noční můra. První dva sety jsme herně drželi pohromadě, domácí odtlačovali od sítě a dobře útočili i blokovali. Po otočené koncovce druhé sady jsme však prospali začátek třetí, asi jsme to podcenili s tím, že se utkání samo dohraje," uvedl kouč VK Brno Ondřej Boula.

Prostějovu pomohlo střídání a skvěle bránil v poli. "Před jejich hráčkami klobouk dolů. Nám se naopak nechtělo dřít, podle toho vypadal hlavně třetí set i většina čtvrtého. Až v tie-breaku jsme se zvedli, našli vhodnou sestavu a chytili zpátky rytmus," dodal Boula.

Olomouc s novým kádrem musela ze všech sil bojovat o výhru nad Olympem, jehož dres po 12 letech a úspěšných angažmá v zahraničí opět oblékla bývalá reprezentační kapitánka Aneta Kocmanová Havlíčková. Nasbírala 19 bodů. Liberec splnil roli favorita v Přerově výhrou 3:0.

Dva zbývající zápasy byly kvůli koronaviru odloženy, a to KP Brno - Šternberk a Ostrava - Frýdek-Místek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články