Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Dvougólový Ibrahimovic zařídil AC první výhru. Juventus vykročil za obhajobou vítězně

Antonín Barák poprvé nastoupil za Hellas Verona. Reprezentační záložník při bezbrankové remíze s AS Řím v úvodním kole italské ligy přišel na hřiště v 66. minutě. Díky dvěma brankám veterána Zlatana Ibrahimovice vstoupilo AC Milán do nové sezony vítězstvím 2:0 nad Boloňou. Neapol zvítězila 2:0 na hřišti Parmy, s kterou v minulé sezoně oba soutěžní zápasy prohrála. Obhájci titulu z Juventusu Turín zahájili sezonu výhrou nad Sampdorií Janov 3:0, k níž přispěl brankou i Cristiano Ronaldo.

Zlatan Ibrahimovič skóruje proti Boloni
zdroj: ČTK/AP autor: Antonio Calanni

Ve Veroně se hned třikrát ozvalo břevno. Trefili ho domácí Adrien Tameze a Federico Dimarco a do brankové konstrukce zamířil také římský Leonardo Spinazzola.

Pětadvacetiletý Barák v týdnu přišel do Hellasu na roční hostování s automatickou opcí na přestup v hodnotě deset milionů eur (267 milionů korun). Minulou sezonu bývalý hráč Slavie nebo Příbrami strávil v Lecce, které sestoupilo do druhé ligy.

O vítězství hostů rozhodli ve druhém poločase Dries Mertens a Lorenzo Insigne. Nejprve v 63. minutě Mertens poslal do sítě odražený míč v pokutovém území a za čtvrt hodiny přidal pojistku podobným způsobem po rychlém brejku Insigne.

Ibrahimovic v prvním duelu sezony zářil

Ibrahimovic se vrátil do Milána po sedmi a půl letech letos v zimě. V létě podepsal novou roční smlouvu a na úvod nového ročníku Serie A trefil už ve své 22. prvoligové sezoně.

Osmatřicetiletý švédský útočník se prosadil nejprve ve 35. minutě hlavičkou a šest minut po přestávce skóroval z pokutového kopu.

Milán úvodním vítězství navázal na povedený závěr minulého ročníku, kdy díky sérii bez porážky po koronavirové pauze dokázal vystoupat alespoň na šestou příčku a dostat se do pohárové Evropy.

Juventus začal vítězně, trefil se i Ronaldo

Trenér Andrea Pirlo prožil vítěznou soutěžní premiéru na lavičce fotbalistů Juventusu Turín. Obhájci titulu porazili v úvodním kole italské ligy doma 3:0 Sampdorii Janov, za kterou odehrál celý zápas český záložník Jakub Jankto.

První gól obstaral při svém debutu v dresu "Staré dámy" Dejan Kulusevski, kteý loňskou sezonu strávil na hostování v Parmě. Dvacetiletý Švéd je s Moise Keanem jediným hráčem narozeným po roce 2000, jenž už nastřílel v Serii A alespoň 11 branek.

Další gól přidal v 78. minutě z rohového kopu Leonardo Bonucci a trefil se i Cristiano Ronaldo, který v závěru využil kolmici za obranu z kopačky Aarona Ramseyho. Juventus porazil Sampdorii doma pošesté v řadě.

Kapitán Neapole stylově oslavil svůj 350. start v dresu "Partenopei". V klubových statistikách je podle počtu odehraných utkání pátý, na prvního Marka Hamšíka ztrácí 170 utkání.

Janov vykročil k vítězství 4:1 nad Crotone dvěma góly v úvodní desetiminutovce, což se povedlo v zahajovacím utkání sezony naposledy Turínu v ročníku 1976/77. Následně přidali dvě branky i nováčci v týmu Davide Zappacosta a Marko Pjaca. Čestný zásah nováčka soutěže zaznamenal Emmanuel Riviére.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:

Fiorentina - FC Turín 1:0 (78. Castrovilli), Hellas Verona - AS Řím 0:0, Parma - Neapol 0:2 (63. Mertens, 77. Insigne), FC Janov - Crotone 4:1 (6. Destro, 9. Panděv, 34. Zappacosta, 75. Pjaca - 28. Riviére), Sassuolo - Cagliari 1:1 (87. Bourabia - 77. Simeone), Juventus Turín - Sampdoria Janov 3:0 (13. Kulusevski, 78. Bonucci, 88. Ronaldo), AC Milán - Boloňa 2:0 (35. a 51. z pen. Ibrahimovic).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články