Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Chybující Nadal dostal týden před Roland Garros lekci od Schwartzmana

Dva zápasy na římské antuce odehrál Rafael Nadal podle očekávání dominantním způsobem, ale ve čtvrtfinále narazil. Týden před útokem na vylepšení rekordu případným ziskem již 13. titulu z Roland Garros nestačil na Diega Schwartzmana, jehož předtím ve všech devíti vzájemných duelech přehrál.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/AP/Alfredo Falcone

"Byl to náročný večer z hlediska vlhkosti. Míčky odskakovaly jinak než v předchozích dnech. Nemohl jsem ho zatlačit, on odvedl skvělou práci. Nechci ale hledat výmluvy, odehrál skvělý zápas, já ne. Po tak dlouhé době jsem předvedl dva dobré zápasy a pak proti dobrému soupeři špatný," pochválil Nadal svého přemožitele Schwartzmana po senzační prohře 2:6 a 5:7.

Zápas skončil až těsně před půlnocí, trval přes dvě hodiny. "Ve druhém setu se zdálo, že bych to mohl zlomit. Ale prohrál jsem tři servisy za sebou a pak už jen mohl doufat v zázrak," přiznal Nadal.

Turnaj Masters ve Foro Italico byl jeho teprve čtvrtou letošní akcí. Do února odehrál jen ATP Cup, Australian Open a Acapulco, pak svět zastavila pandemie koronaviru. Během ní prý dva měsíce vůbec nevzal raketu do ruky. Po restartu sezony neodletěl do New Yorku kvůli obavě z covidu-19 a na kurty se vrátil až na milované antuce.

"Je to zcela zvláštní rok. A nepředvídatelný. Aspoň jsem si zahrál tři zápasy," řekl čtyřiatřicetiletý Španěl. V sobotu se dopustil 30 chyb oproti sedmnácti Schwartzmanovým a zahrál jen 21 vítězných úderů, zatímco Argentinec o deset více. Nepodrželo ho podání. "Když jich ztratíte tolik, nemůžete čekat, že vyhrajete," komentoval pět brejkbolů, které Argentinec z devíti nabídnutých využil.

Zato Schwartzman si užíval slastný pocit, že vůbec poprvé zdolal někoho z nejlepších tří tenistů posledních let. S Nadalem zlomil bilanci 0-9, s Rogerem Federerem i Novakem Djokovičem to má 0-4. Na Djokoviče případně může v Římě narazit v pondělním finále. Předtím ale Schwartzmana čeká duel s Denisem Shapovalovem z Kanady, srbského lídra žebříčku vyzve Nor Casper Ruud.

Pokud Djokovič v Římě nezaváhá, oslaví již 36. titul z turnajů Masters a o jeden překoná právě Nadala. Zatím se o rekord dělí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články