VIDEO: Dny NATO splnily svůj účel, míní organizátoři. Druhý den nabídl i hromadný seskok parašutistů

Dny NATO v Ostravě a Dny Vzdušných sil Armády ČR, které se o víkendu konaly na letišti v Mošnově, splnily podle organizátorů i bez návštěvníků svůj účel. První údaje hovoří o vysoké sledovanosti přenosů na internetu i spokojenosti účastníků. Uvedl to šéf pořádající organizace Jagello 2000 Zbyněk Pavlačík. Zájemci si mohou záznam z druhého dne pustit na serveru iROZHLAS.cz. V neděli na fanoušky čekal společný seskok českých a polských parašutistů.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava (Aktualizováno: 17:05 20. 9. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neděle nabídla fanouškům armádní techniky společný seskok českých a polských parašutistů, vystoupení Martina Šonky s gripenem pilotovaným Ivo Kardašem i několik pozemních ukázek. Se svými stroji létali jen pár metrů od sebe.

VIDEO: Tankování ve vzduchu, hromadný seskok i představení Šonky. Sledujte Dny NATO v Ostravě

Číst článek

V sobotu patřilo mezi nejatraktivnější akce simulování doplňování paliva za letu transportním letounem Airbus A400M Atlas německého letectva a dvojicí českých gripenů.

Dny NATO v Ostravě, které jsou největší bezpečnostní přehlídkou v Evropě, loni navštívilo 220 tisíc lidí, letos se konaly bez diváků. Organizátoři Dnů NATO i přes ztíženou situaci připravili na každý den čtyři hodiny ukázek ve vzduchu i na zemi.

„Známe částečně sledovanost za sobotu. K dnešnímu ráno bylo na youtube přes 30 tisíc zhlédnutí, na facebooku kolem 75 tisíc kontaktů za přenos, iDnes měl za sobotu 33 tisíc. To jsou čísla, která nejsou ještě úplná, ale ukazují, že i tento model měl svůj význam,“ řekl předseda pořádající organizace Jagello 2000 Zbyněk Pavlačík. Údaje o sledovanosti v České televizi ještě nebyly k dispozici.

Doufá ale, že podobná situace už se nebude opakovat. „Samozřejmě doufáme, že je to poprvé a naposled, že to tady děláme takhle,“ podotkl Pavlačík.

Tomáš Maruščák z tiskového oddělení generálního štábu řekl, že se pro diváky, kteří letos nemohli být na místě, snažili vymyslet to nejlepší, co se dalo.

„Máme tady různou armádní techniku, bavíme se asi o 140 kusech techniky, máme tady 400 vojáků. Snažíme se předvést, k čemu armáda je, chceme se prezentovat. Máme třeba kamery umístěné i na výstroji, na výzbroji,“ řekl Maruščák.

Pavlačík řekl, že ani v okolí letiště nenastaly žádné problémy. Na letecké ukázky se sice k letišti přijely podívat stovky lidí, tito diváci ale byli v oddělených skupinkách a policejní mluvčí Soňa Štětínská řekla, že policie nemusela řešit žádné mimořádné události ani komplikace v dopravě.

Bojový výsadek 43. výsadkového praporu Armády ČR a jednotky AGAT polských speciálních sil | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

pj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme