7
Fotogalerie

Philips Hue Gradient lightstrip 55": osvětlení, které k vašemu televizoru přidá Ambilight

Ambilight dlouhá léta je specialitkou televizorů společnosti Philips, když podsvětlení zadní strany televizoru osvětluje prosto za televizorem, a to přesně v souladu s tím, co se děje na obrazovce. Nyní Philips začne prodávat set barevného osvětlení Hue Gradient lightstrip 55", který umožní libovolný televizor s úhlopříčkou 55" vybavit Ambilight osvětlením. Má se však prodávat i verze pro 65" a 75" modely.

Součástí setu jsou jednak světelná pásky, ale také lepicí úchyty na zadní stranu televizoru a připojení do sítě i do systému Hue. LED pásky zajistí nejen zadní osvětlení, ale také má plynule upravovat zadní osvětlení stejně jako klasický Ambilight. Cena pro 55" Hue Gradient lightstripu pro 55" televizor je 4 950 Kč.

Bohužel to není konečná cena, protože k využití potřebujete ještě Philips Hue HDMI Sync Box (pro sychronizaci s obrazem), případně Philips Hue Bridge (pro nastavení dalších světel). Celek se pak řídí mobilní aplikací Hue Sync.

Pokud jásáte, že si konečně z libovolného televizoru vyrobíte TV s Ambilightem, tak mírněte své nadšení, protože nový Hue Gradient lightstrip pracuje pouze s externími zdroji videosignálu, integrace do systému TV tedy není tak "bezešvá", jako u TV Philips. Druhým háčkem, je fakt, že HDMI Sync Box má pouze HDMI 2.0b, takže případný plán vložení osvětlení mezi nové generace herních konzolí PS a Xbox (mají přijít tento rok na trh) a TV s HDMI 2.1 nebude mít s největší pravděpodobností naději na úspěch, pokud nechcete přijít o podporu funkcí HDMI 2.1.

Speciál: Televizory

Nový televizor vybírejte pečlivě. Kolik do něj chcete investovat, na jaké ceně začínají kvalitní modely? Jaká bude nejvhodnější úhlopříčka, rozlišení a jaký typ zobrazovacího panelu? Určitě si přečtěte návod Jak dobře koupit televizor.

Doporučujeme také redakční výběry televizorů:

Určitě si přečtěte

Články odjinud