Ve Slezsku přibylo 142 nakažených koronavirem, zasedne bezpečnostní rada kraje

V Moravskoslezském kraji přibylo v sobotu 142 lidí s potvrzenou nákazou koronavirem. Denní nárůst je o 36 vyšší než v pátek. Vyplývá to z údajů chytré karantény, které dnes zveřejnil hejtman Ivo Vondrák (ANO).

"Sice máme ze všech krajů nejnižší incidenci za 14 dní, ale v úterý zasedá Bezpečnostní rada kraje a budeme řešit opětovné ustavení krizového štábu," uvedl Vondrák.

Aktualizace za sobotu. Sice máme ze všech krajů nejnižší incidenci za 14 dní, ale v úterý zasedá Bezpečnostní rada kraje a budeme řešit opětovné ustavení krizového štábu. pic.twitter.com/SKNirasYkP

— Ivo Vondrak (@ivondrak) September 20, 2020

Od počátku pandemie bylo v kraji pozitivně testováno 6955 lidí. Aktuálně je v kraji nakaženo 1503 lidí. Hospitalizováno je 38 lidí, o dva více než v pátek. Koronaviru už se zbavilo 5355 lidí, 97 lidí s covid-19 zemřelo, žádný zemřelý v pátek nepřibyl.

Největší přírůstek mělo v sobotu Ostravsko, a to 52 nakažených. Na Frýdecko-Místecku přibylo 33 pozitivně testovaných, na Karvinsku 23 a na Novojičínsku 20 případů. Nejmenší nárůst v kraji byl v pátek čtyři případy na Bruntálsku a deset na Opavsku.

Související

Bývalý hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

STAN měl nevolební sněm. V krajských volbách nasadí Vondráka

Starostové a nezávislí představili na sobotním republikovém sněmu v Olomouci lídry do krajských voleb, které se uskuteční letos na podzim. Jednotliví kandidáti zároveň odprezentovali priority, se kterými do těchto voleb půjdou. Součástí programu byla i reflexe dosavadního působení Starostů ve vládním angažmá nebo cíle do evropských voleb. 
Ivo Vondrák (ANO).

Vondrák rezignoval. Novým hejtmanem Moravskoslezského kraje bude Krkoška

Moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák v úvodu zasedání krajského zastupitelstva rezignoval na svou funkci. Původně mu hrozilo, že ho dnes zastupitelstvo samo odvolá. Vondrák, podobně jako někdejší ostravský primátor Tomáš Macura (oba zvolení za ANO) podpořili v prezidentské volbě Petra Pavla proti svému stranickému šéfovi Andreji Babišovi. 

Více souvisejících

Ivo Vondrák (hejtman) Moravskoslezský kraj Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 37 minutami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko zesílí útoky na ukrajinské sklady se západními zbraněmi, slíbil Šojgu

Rusko otevřeně avizuje, že zesílí útoky na Ukrajinu. Ministr obrany Sergej Šojgu v úterý řekl, že budou cílit na sklady se zbraněmi poskytovanými Západem. Kyjev by měl brzy obdržet další klíčovou vojenskou pomoc ze Spojených států amerických. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy