Firefox | VPN | Mozilla

Mozilla ukončuje služby Notes a Send. Nikdo je nepoužíval

Mozilla provozovala dvě testovací služby – Send a Notes, na posílání souborů mezi uživateli, respektive na možnost ukládání poznámek a jejich synchronizaci. U obou byl již v minulosti ukončen vývoj a nyní se rozhodlo o celkovém vypnutí.

Firefox Send sloužilo pro šifrované posílání souborů a odkazů mezi uživateli a dle slov Mozilly si služba našla fanouškovskou základnu. Bohužel ale v průběhu času došlo ke zneužívání služby a k šíření malwaru. To vedlo k letošnímu letnímu odstavení serverů a nyní je jasné, že se již nikdy nezapnou. S ohledem na to, že služba byla již nějakou dobu mimo provoz, se pro uživatele moc věcí nemění a spíše jen přichází ujištění, že se mají podívat mezi konkurenci.

Druhá služba, Firefox Notes, ale zatím stále funguje a umožňuje psát a ukládat poznámky, které jsou ukládány a synchronizovány v šifrované podobě. Pokud službu využíváte, máte stále možnost si skrze desktopové rozšíření stáhnout svá data. K ukončení dojde v listopadu a od té doby nebude možné si doplněk nainstalovat. Stávající uživatelé si ale budou moci stále svá data exportovat, nelze ale zaručit po jak dlouhou dobu.

Mozilla se tak čím dál více zaměřuje na své hlavní produkty, mezi které patří nejen Firefox, ale nově i Firefox VPN, Firefox Monitor či Firefox Private Network.

Diskuze (15) Další článek: Waze má nové funkce. Navede v jízdních pruzích a navrhne další cíle cest

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,