Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

V závodě 24 hodin Le Mans triumfovala potřetí v řadě automobilka Toyota

Nejslavnější vytrvalostní automobilový závod světa 24 hodin Le Mans letos opět opanoval tým automobilky Toyota, který si tím připsal třetí vítězství za sebou. Vítěznou posádku tvořili tři bývalí piloti královny motorsportu Sébastien Buemi ze Švýcarska, Kazuki Nakadžima z Japonska a Novozélanďan Brendon Hartley, který pro letošek v týmu nahradil dvojnásobného mistra světa F1 Fernanda Alonsa. 

Oslavy vítězství Toyoty na 24 hodin Le Mans
zdroj: ČTK/AP autor: David Vincent

Druhá skončila na francouzském okruhu Sarthe s velkým odstupem pěti kol posádka Rebellion Racing, v jejíž barvách závodil mimo jiné Brazilec Bruno Senna, synovec legendárního šampiona F1 Ayrtona Senny.

Kvůli technickým problémům nedosáhla tentokrát Toyota na vítězný double a její další posádka se musela spokojit s třetím místem. O vedení tento vůz připravily v noci problémy s turbem a dlouhá zastávka v boxech. Útok na první vítězství tak opět nevyšel Japonci Kamuiovi Kobajašimu, jenž už byl v minulosti třikrát druhý.

Osmaosmdesáté Le Mans bylo přeloženo na září z tradičního červnového termínu kvůli pandemii koronaviru a ze stejného důvodu se jelo poprvé bez diváků na tribunách.

Výsledky vytrvalostního automobilového závodu 24 hodin Le Mans

Vytrvalostní automobilový závod 24 hodin Le Mans:

1. Buemi, Nakadžima, Hartley (Švýc., Jap., N. Zél./Toyota TS050 Hybrid) 387 kol, 2. Senna, Menezes, Nato (Braz., USA, Fr./Rebellion R13) -5 kol, 3. Conway, Kobajaši, López (Brit., Jap., Arg./Toyota TS050 Hybrid) -6 kol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články