Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Hermannová s Nausch Slukovou podlehly Ruskám a druhý evropský bronz nezískaly

Na třetí medaili z mistrovství Evropy plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková v lotyšské Jurmale nedosáhly. V souboji o bronz podlehly Ruskám Naděždě Makroguzovové a Světlaně Cholominové 23:25 a 18:21, přičemž v prvním setu měly Češky dokonce čtyři setboly.

Mladá ruská dvojice, která před dvěma lety právě na pláži v Jurmale vyhrála ME do 22 let, začala rozlučkový zápas s turnajem lépe, ale čtyřbodovou ztrátu (1:5) zkušenější Češky postupně smazaly. Od stavu 11:11 se už ani jedna dvojice nedokázala utrhnout na více než jeden bod.

Koncovku zápasu měly Hermannová se Slukovou rozehranou výborně, třikrát ale při jejich setbolu Rusky dobře zaútočily a jednou zablokovaly. Svoji první šanci zakončit sadu naopak pohotově využily. "V koncovce jsme možná byly málo agresivní," mrzelo Slukovou.

Ve druhém setu si české beachvolejbalistky vybudovaly až šestibodový náskok (10:4), ale ani z této výhody bronzový úspěch nevytěžily. I druhou vyrovnanou koncovku zvládly lépe Rusky. "Odešel nám side out, dovolily jsme jim vrátit se do hry a to nás ve výsledku potrestalo. Šanci jsme měly, ale nezúročily to. V posledních dvou zápasech jsme nedokázaly předvést naši nejlepší hru," uvedla Sluková.

Vrchol sezony však obě hráčky hodnotily pozitivně. "Sezona byla divná, moc turnajů nebylo. Doma jsme obhájily titul a tři měsíce zpátky bychom poslední čtyřku (na ME) braly. Teď nás to ale mrzí, čtvrté místo je nevděčné," řekla Sluková. "S Bárou jsme odehrály tři mistrovství Evropy a pokaždé byly v poslední čtyřce, to si ceníme," dodala.

Sluková s Hermannovou vybojovaly na ME v roce 2016 ve Švýcarsku stříbro, o dva roky později v Nizozemsku bronz. Mezitím je o dva šampionáty připravily zdravotní problémy. Loni měly být jedničkami, ale Slukovou do Moskvy nepustilo bolavé koleno, v roce 2017 zase záda.

Letos byl evropský šampionát vrcholem sezony na písku, neboť pandemie koronaviru zrušila elitní turnaje Světového okruhu.

Výsledky mistrovství Evropy v plážovém volejbalu

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Jurmale (Lotyšsko):

Ženy:

O 3. místo: Makroguzovová, Cholominová (4-Rus.) - Hermannová, Nausch Sluková (6-ČR) 2:0 (23, 18).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články