Jakub Konečný
20. září 2020 • 17:37

Krmenčík válel! Trenér vyzdvihl jeho mentalitu: Má zase důvěru

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho, dlouho nic, ale teď už je to zase Michael Krmenčík, kterého dobře známe. Český reprezentant v neděli nastoupil poprvé od února v základní sestavě Brugg – a dvěma góly pomohl obhájci belgického titulu k pohodové výhře 6:0 na hřišti Waregemu. „Teď má opět plnou naši důvěru,“ pravil spokojený trenér Philippe Clement na adresu bývalého plzeňského útočníka.



Zlé časy jsou, zdá se, snad nadobro pryč. Michael Krmenčík už zase sází gól za gólem, jak to měl ostatně vždycky ve zvyku. V neděli se český reprezentant prosadil při vítězství 6:0 na půdě Waregemu hned dvakrát a nebyl příliš daleko ani od hattricku.

„Využili jsme své možnosti. Nestává se často, že byste jako trenér mohli odpočívat a zápas poslední půlhodinu pouze sledovat, ale tentokrát tomu tak bylo,“ komentoval demolici soupeře trenér hostí Philippe Clement se spokojeným úsměvem.

Minulý týden slavil Krmenčík proti Beverenu svůj první gól v Jupiler League, nicméně do základní sestavy proti Waregemu mu podle klubového webu pomohla především karanténa Davida Okerekeho.

Český reprezentant při svých trefách prokázal odvahu, pohotovost, fortel i kumšt. Nejprve se na hranici vápna hbitě zbavil stopera Ewouda Pletinckxe a skóroval utaženou střelou na bližší tyč, podruhé nejlépe zareagoval na odražený míč od břevna po střele Ruuda Vormera, kterou doklepl hlavou do sítě.

Český útočník Michael Krmenčík diskutuje s trenérem Brugg Philippem Clementem
Český útočník Michael Krmenčík diskutuje s trenérem Brugg Philippem Clementem

„První gól minulý týden ho skutečně osvobodil, i když vždy tvrdě pracoval,“ podotkl trenér Clement na adresu sedmadvacetiletého útočníka, za kterého Bruggy v lednu Plzni zaplatily 169 milionů korun, čímž z něj udělaly třetího nejdražšího hráče v dějinách klubu. Jenže Krmenčík dlouho ne a ne masivní masivní investici splácet, dokonce se začalo spekulovat o jeho předčasném odchodu.

„Vždy jsem mu říkal, že jeho čas přijde,“ uvedl nicméně Clement. „Když minule skóroval proti Beverenu, byli všichni v klubu moc spokojení, na hřišti mu hned všichni spoluhráči přišli pogratulovat. Michael je někdo, kdo má mentalitu No Sweat, No Glory, a proto stále dře.“

Šestačtyřicetiletý kouč však zároveň přiznal, že ještě před měsícem byla Krmenčíkova sebedůvěra na bodu nula.

„Už během tréninku ukázal, že umí hladce skórovat, ale před třemi až čtyřmi týdny to už nebylo možné. Jeho sebevědomí bylo pryč a cíl se stále vzdaloval. Teď má opět plnou důvěru a nyní si ji musí zachovat,“ dodal Clement.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud