České semifinále v Římě vyhrála Plíšková a vyzve Halepovou, titul ve čtyřhře už slaví Strýcová

Karolína Plíšková porazila v českém semifinále na antukovém turnaji v Římě 6:2, 6:4 Markétu Vondroušovou. V pondělí bude čtvrtá tenistka světového žebříčku obhajovat loňský titul ve finále proti Rumunce Simoně Halepové. V neděli už oslavila triumf v italské metropoli ve čtyřhře Barbora Strýcová.

Řím Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková. | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

Favorizovaná Plíšková si v nedělním zápase na Foru Italicu pomohla šesti esy a porazila Vondroušovou i podruhé v kariéře. V generálce na přeložené Roland Garros si osmadvacetiletá česká tenistka zahraje po lednovém vítězství v Brisbane o druhý titul v sezoně a celkově o 17. v kariéře.

Pocta tenisové legendě. Fed Cup změní název, nově se bude jmenovat po Billie Jean Kingové

Číst článek

S aktuální světovou dvojkou Halepovou má Plíšková negativní bilanci 4:7, ale poslední dva vzájemné duely loni vyhrála.

Nejvýše nasazená rumunská tenistka dnes udolala po více než dvouhodinové bitvě Španělku Garbiňe Muguruzaovou 6:3, 4:6, 6:4 a vyhrála na okruhu WTA již třináctý zápas v řadě. Do italské metropole přijela jako šampionka srpnového turnaje Prague Open a před dlouhou koronavirovou pauzou v únoru vládla v Dubaji.

Strýcová už slaví

Strýcová a její tchajwanská parťačka Sie Šu-wej v neděli v Římě získaly letošní čtvrtý společný titul na WTA Tour. Nejvýše nasazený pár ve finále porazil 6:2, 6:2 německo-rumunskou dvojici Anna-Lena Friedsamová, Raluca-Ioana Olaruová.

Strýcová se Sie Šu-wej navázaly v italské metropoli na skvělou formu z úvodu sezony. Před koronavirovou pauzou ovládly turnaje v Brisbane, Dubaji a Dauhá, jedinou porážku utrpěly ve finále Australian Open. Celkem letos vyhrály 21 z 22 zápasů, na US Open ani jedna z nich nestartovala.

Čtyřiatřicetiletá Strýcová si v neděli připsala 31. deblový titul v kariéře, dva turnaje vyhrála také ve dvouhře.

Ve finále je také nejvýše nasazený Novak Djokovič, jenž v semifinále zdolal po více než dvou hodinách 7:5, 6:3 Caspera Ruuda z Norska. Srbský favorit bude v pondělním finále usilovat o rekordní 36. titul z turnajů kategorie Masters.

Jeho soupeřem bude vítěz semifinále mezi Kanaďanem Denisem Shapovalovem a Argentincem Diegem Schwartzmanem, který v sobotu překvapivě vyřadil Španěla Rafaela Nadala.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme