Hlavní obsah

Sparta - Zlín 3:1Ševci přežili i penaltu podle videa, kapitánův vlastní gól je ovšem v oslabení zlomil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Drame 0 : 1
50. Hložek 1 : 1
88. Jiráček (vlastní) 2 : 1
90. Juliš 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Minule se dostali po čtyřech letech na první příčku tabulky. Fotbalistům pražské Sparty hrozilo, že o ni hned zase přijdou. V utkání 4. ligového kola však nakonec Zlín přece jen 3:1 porazili a vedení v tabulce uhájili. Ševci na Letné vedli, i bez vyloučeného Jawa dlouho drželi aspoň bod, ale vlastní gól exsparťana Jiráčka je dvě minuty před koncem zlomil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Buchta ze Zlína a Ladislav Krejčí ze Sparty.

Článek

Letenští přišli před zápasem nejen o páteční trénink, ale hlavně o Krejčího mladšího s Kozákem, kteří po pozitivním testu na covid-19 museli zamířit do karantény. Místo Krejčího mladšího nastoupil poprvé v základní sestavě Sparty mladý Filip Souček. A jelikož je lehce zraněný Vindheim, poprvé od návratu z Itálie dostal šanci od začátku také Ladislav Krejčí starší.

Domácí měli první šance, Dočkal ani Čelůstka ovšem neuspěli. Zlín jim začal dělat problémy. Hrál aktivně a nacházel okénka v obraně. Několik závarů ještě Sparta přečkala, v 19. minutě už ale udeřilo. Bránící Čelůstka podklouzl a Dramé se parádně trefil.

Inkasovaný gól Spartu zaskočil. Vyrovnat mohl Juliš, ale když chtěl uklízet míč k tyči, trefil spoluhráče Hložka. Pražané minule v Karviné prohrávali dokonce o dva góly, ještě do přestávky tam ovšem stihli vyrovnat. Ševci své vedení do pauzy umně uhájili.

Zlínští je navíc hned na začátku druhé půle mohli zvýšit. Zkušený Poznar se tutovky zalekl, což hosty záhy zamrzelo. Jawo po zákroku na Krejčího vyfasoval přísnou druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Hned z následně nařízeného přímého kopu navíc Dočkal hledal Hložka, před nímž tečující zlínský Procházka připravil Dostála chytajícího jubilejní 100. ligový zápas o neprůstřelnost. Gól byl zatím připsán Hložkovi.

Trenér Kotal posílil ofenzivu, jenže Juliš po Trávníkově centru trefil zblízka jen břevno.

Závěr byl divoký. Rozhodčí Rejžek po konzultaci s VAR nařídil po zákroku Procházky na Krejčího penaltu. Dostál ji Dočkalovi lapil, jenže Trávníkův centr si Jiráček vzápětí kapitán Jiráček nešťastně srazil do vlastní sítě...

V nastavení ještě Hložek připravil gólovou pojistku pro Juliše, který se čtvrtou trefou v sezoně dostal na úroveň libereckého Mosquery.

Fotbalová liga - 4. kolo:
Sparta Praha - Fastav Zlín 3:1 (0:1)
Branky: 50. Hložek, 88. vlastní Jiráček, 90.+3 Juliš - 19. Dramé. Rozhodčí: Rejžek - Hrabovský, Kříž - Machálek (video). ŽK: Lischka, Souček - Jawo, Poznar, Páník (trenér), Procházka. ČK: 49. Jawo. Diváci: 5469 (omezený počet).
Sparta: Heča - Plechatý (60. Karlsson), Čelůstka, Lischka - Ladislav Krejčí starší, Sáček, Souček (75. Trávník), Dočkal (90.+4 Fortlený), Hanousek (75. Minčev) - Juliš, Hložek. Trenér: Kotal.
Zlín: Dostál - Simerský, Buchta, Procházka - Fantiš, Conde, Dramé (89. Janetzký), Jiráček, Čanturišvili - Poznar, Jawo. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články