Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Udržitelnost a nadčasový design. Značka PBG přichází s novou kolekcí

Design

  5:00
Designérky, které stojí za značkou PBG, se rozhodly spojit se s českou bloggerkou a fotografkou Nicole Kudělkovou a připravit novou kolekci s její pomocí.

Pudrová barva je letos hitem foto: PBG

„Nicole v módě propaguje udržitelnost, lokální značky a v jejím šatníku nalezneme jen nadčasové kousky. Její osobitý styl a vášeň pro módu, design a architekturu pro nás byly hlavní inspirací,“ říkají Aneta Vojtová a Tereza Mayer, které tvoří značku PBG.

V barvě pudru

Celá kolekce obsahuje Tote bag v barvě Powder Rose, psaníčko Purse v barvě Powder Rose, které se bude prodávat zvlášť a ve spojení s Tote bag poslouží jako organizér. Obojí je vyrobené z italské kůže a v barvě pudrové růžové, která byla namíchána přesně pro tuto kolekci. Dále bude vyráběna také v černé a šedé barvě. 

Pudrová barva je letos hitem
Jak vznikala nová kolekce

Součástí kolekce je i šátek ve dvou barevných variantách, Scarf Light tones nebo Scarf Middle tones. Šátky se vyrábějí v Lyonu v místě s dlouholetou tradicí zpracování hedvábí. Také budou na prodej zvlášť. Lze libovolně kombinovat a hrát si s novou kolekcí. Představena bude veřejnosti na letošním Designbloku 2020. 

Autor:
Témata: Lyon