Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Politická SuperStar dozpívala: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch oznámil rezignaci

Politická SuperStar dozpívala: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch oznámil rezignaci
Zdroj: Profimedia
+ Další fotografie
ministerstvo zdravotnictví
Adam Vojtěch (33) v pondělí ráno, před naplánovaným jednáním vlády ohledně krizového štábu, rezignoval a svou funkci opouští. Působil jako ministr zdravotnictví. Předseda vlády Andrej Babiš (66) už má v rukou Vojtěchovu rezignaci. Na Vojtěchovo skončení ve funkci zareagoval i Miroslav Kalousek (59).

Zeptali jsme se Miroslava Kalouska, co si o odchodu Adama Vojtěcha myslí. "Dozvěděl jsem se to teď a napadá mě název mého oblíbeného filmu. Lepší pozdě než později," uvedl politik pro eXtra.cz.

Ministerstvo zdravotnictví přišlo o svého šéfa, když Adam Vojtěch oznámil, že ve své funkci pokračovat nebude. Svůj odchod oznámil teď už bývalý ministr velmi nečekaně, v pondělí v 10 hodin dopoledne má zasedat vláda kvůli obnovení ústředního krizového štábu. Premiér Andrej Babiš už má v rukou Vojtěchovu rezignaci.

Reakce Andreje Babiše

"Moc děkuju Adamu Vojtěchovi za práci, kterou na zdravotnictví vykonal. Je to slušný, poctivý a velmi pracovitý člověk. Jsem přesvědčen, že kdyby veškerou svou energii nemusel vydat na boj koronavirem, jednou by se na něj vzpomínalo jako na nejlepšího ministra zdravotnictví," vyjádřil se Babiš k rezignaci ministra zdravotnictví.

"Udělal na ministerstvu víc práce než většina jeho předchůdců. A boj s první vlnou viru zvládnul neuvěřitelně. Chápu, že už toho na něj muselo být moc, že byl znechucený politikou a médii a rozhodl se odejít. Děkuju mu. Za vše. A přeju mu v životě i další kariéře jen to nejlepší," zakončil na Facebooku své poděkování a chválu premiér.

Bude se dál věnovat zdravotnictví

"Po důkladném zvážení aktuální situace jsem se rozhodl, že odstoupím z funkce ministra zdravotnictví. Panu premiérovi jsem již předal svou rezignaci," uvedl na brífinku v pondělí ráno. "Chci tím vytvořit prostor k řešení epidemie koronaviru, která nás ještě určitě nějaký čas bude provázet," vysvětlil bývalý šéf ministerstva zdravotnictví.

Vojtěch se i nadále bude věnovat zdravotnictví. "Přišel jsem na ministerstvo zdravotnictví s úkolem, abych prosadil systémové změny. Nicméně epidemie koronaviru mi je neumožňuje dokončit," přiznal na brífinku.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy