Německo hlásí 922 nových případů koronaviru, méně než v Česku

Německo za poslední den zaznamenalo 922 případů nákazy koronavirem. Přírůstek je nepatrně nižší než v Česku, které má přitom zhruba osmkrát méně obyvatel. Údaje za víkendové dny bývají obvykle nižší, neboť nezahrnují data od všech zdravotnických zařízení, upozorňuje německý Institut Roberta Kocha (RKI).

V sobotu RKI evidoval 2297 nových případů, což představovalo nejvyšší denní bilanci od dubna. Podle prognóz institutu lze v nadcházejících dnech očekávat další nárůst počtů nakažených. Na přelomu března a dubna země hlásila více než 6000 nových případů denně. Počty nakažených poté začaly klesat a následně v červenci opět narůstat. V srpnu denní přírůstky nemocných těsně přesahovaly 2000.

Od začátku koronavirové krize se v Německu prokazatelně nakazilo virem Sars-CoV-2 již 272.337 lidí. Počet obětí zůstává i po neděli nezměněn - celkově zemřelo 9386 pacientů s covidem-19. Nemoc dosud přestálo přibližně 242.200 osob.

Reprodukční číslo, které udává, kolik dalších lidí v průměru nakazí jeden infikovaný, je podle RKI v Německu 1,22. To znamená, že jeden nakažený v průměru nakazí o něco více než jednoho dalšího člověka. Podle agentury DPA podává tento údaj obraz o dění starém zhruba deset dní.

Přírůstek potvrzených případů koronaviru v Česku klesl po šesti dnech pod tisíc. V neděli jich přibylo 985, což je zhruba polovina sobotního nárůstu. Stejně jako v Německu se i v ČR o víkendu zpravidla méně testuje.

Související

Více souvisejících

Německo Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Británie chce zastavit migraci, uprchlíky začne odvážet ze země. Sunak oznámil kdy

Podle britského premiéra Rishiho Sunaka by měla první letadla s migranty odletět z Británie do Rwandy za 10 až 12 týdnů, a od léta by měly být tyto lety pravidelné. Sunak to dnes oznámil během rozhovoru s médii během své cesty do Spojených států a Kanady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy