Hlavní obsah

Místo kalhotek a trenek genderově neutrální spodní prádlo

Novinky, Linda Humlová

Jeden druh spodního prádla pro všechny. Švédská značka Kön představila novou kolekci genderově neutrálního spodního prádla. Společnost chce ukázat, že produkty nemusí být kategorizovány pro muže a ženy. Spodní prádlo je vyrobeno z rostlinných textilií.

Foto: Profimedia.cz

Genderově neutrální spodní prádlo.

Článek

Ve Švédsku vynalezli nový druh spodního prádla, které je podle výrobců genderově zcela neutrální – už žádné kalhotky, slipy nebo trenky. Vývoj trval déle než tři roky.

„Nechci, aby všechno na světě bylo genderově neutrální, ale myslím, že je důležité dát spotřebitelům schopnost definovat si některé produkty sami,“ říká zakladatel značky Bill Heinonen.

Návrháři převzali prvky z dámského a pánského spodního prádla, aby vytvořili univerzální tvar, který lehce připomíná slipy.

Návrhářka Karin Onderková bourá genderové stereotypy pomocí bot

Styl

Genderově neutrální prádlo je vyrobeno z rostlinných vláken, která se před smícháním s elastanem zpracovávají v přízi. Poté se materiál vypere, vybělí, vysuší a následně tká. Díky tomu je spodní prádlo poddajné a dobře se přizpůsobuje všem velikostem.

Produkt sází na jednoduchost, a proto nečekejte složité vzory a výrazné barvy. Zatím jsou výrobky dostupné jen ve dvou základních a rovněž genderově neutrálních odstínech – bílé a černé. Každý produkt pak zákazníkovi přijde v minimalistické bílé krabičce z papíru, který je šetrný k přírodě.

Foto: Profimedia.cz

Genderově neutrální spodní prádlo na dámské postavě.

Foto: Profimedia.cz

Genderově neutrální spodní prádlo.

Může se vám hodit na Seznamu:

Anketa

Dovedete si představit nosit genderově neutrální spodní prádlo?
Záleželo by na provedení
16,3 %
Ne, v žádném případě
83,7 %
Celkem hlasovalo 17507 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám