Hlavní obsah

Mini ve speciální edici vzpomíná na první vítězství v Rally Monte Carlo

Novinky, Milan Lažanský

Když v roce 1964 vyhrál slavnou Rally Monte Carlo klasický vůz Mini, způsobilo to poprask. Za volantem skutečně malinkatého závoďáku tehdy usedl Paddy Hopkirk. Závodník, který propůjčil jméno a několik podpisů nové edici určené pro Mini Cooper S a Mini John Cooper Works.

Foto: Mini

Mini v edici Paddy Hopkirk

Článek

Paddy Hopkirk za volantem původního Mini Cooperu S se startovním číslem 37 zajistil překvapivé první vítězství miniaturního vozu ve slavné rally. Jednalo se o první ze tří triumfů.

Legendární číslo 37 se vrací s novou edicí. Speciální konfigurace zahrnuje červený lak Chilli v kombinaci s bílou střechou a černými 17 či 18palcovými koly. Navíc je tu zmíněné číslo 37 na dveřích, bílý pruh na kapotě a spoustu menších detailů.

Test Mini SE: Elektromobil, který vás bude bavit

AutoMoto

V pruhu najdete kombinaci čísel a písmen 33 EJB, poznávací značky vítězného vozu. Několik plaketek s názvem speciální edice doplňují i podpisy závodníka Hopkirka. Například na kapotě, uvnitř na palubní desce nebo po otevření dveří na prahu.

Jinak vůz vychází z verzí Cooper S ve třídveřovém i pětidveřovém provedení, případně z vrcholné varianty JCW. To znamená dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 141 kW (192 k), respektive 170 kW, 231 koní. K objednání bude novinka od října letošního roku za dosud neupřesněnou cenu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám