Hlavní obsah

Nový iPad nabízí jen drobná vylepšení. Důvody pro upgrade se hledají těžko

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Apple uvedla na tuzemský trh oficiálně do prodeje nový iPad 8. generace, který si odbyl premiéru na velké tiskovce minulý týden. Ten proti svému předchůdci nabízí jen drobná vylepšení, zachovává si však velmi příznivou cenu.

Foto: archív výrobce

Apple iPad 8. generace (2020).

Článek

Apple má z technologických podniků pravděpodobně nejvěrnější fanoušky. Jakmile vyjde nějaká nová elektronika s logem nakousnutého jablka, celá řada z nich prakticky okamžitě vyrazí pro novinky do obchodů.

Bazary se pak plní staršími modely – a je úplně jedno, zda se bavíme o smartphonech, chytrých hodinkách, tabletech, sluchátkách, počítačích či laptopech.

Apple láká na iPady a chytré hodinky, nové iPhony neukázal

Mobil
Foto: archív výrobce

Apple iPad 8. generace (2020).

V případě nejnovějšího iPadu 8. generace tomu však bude patrně jinak. Případní zájemci budou totiž hledat jen těžko důvody, proč by měli loňský model zahodit a utíkat do obchodu pro nový. Novinka totiž vypadá úplně stejně jako předchůdce a stejná je i celá řada parametrů.

V podstatě jediným zásadnějším vylepšením je použití výkonnějšího procesoru Apple A12 Bionic. Díky tomu by měl mít tento jablečný tablet o 40 procent lepší výpočetní výkon, v případě grafiky dokonce rychlost vzrostla na dvojnásobek.

Přístroj se vyznačuje velmi tenkými rámečky okolo displeje, obzvláště v porovnání se staršími 9,7palcovými modely. IPad 8. generace má úhlopříčku 10,2 palce a nabízí rozlišení 3,5 milionu pixelů.

Foto: archív výrobce

Apple iPad 8. generace (2020).

Nechybí přitom podpora pera Apple Pencil. Díky němu je možné na dotykovou obrazovku kreslit a psát úplně stejně jako na list papíru, tento speciální stylus zvládne rozeznávat i různé intenzity přítlaku.

Výhodou je také integrace Smart Connectoru, kterým se dříve pyšnily pouze některé dražší iPady. Díky tomuto konektoru jde k jablečnému tabletu připojit klávesnice, která se dobíjí přímo z baterie iPadu. Klávesnice může fungovat zároveň jako kryt obrazovky v případě, že uživatelé nebudou zařízení používat.

Nový iPad 8. generace je k mání ve zlaté, vesmírně šedé a stříbrné barvě, a to s úložným prostorem o velikosti 32 nebo 128 GB. Základní provedení stojí 9990 Kč, respektive 13 490 Kč v případě modelu se slotem pro SIM kartu.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Apple iPad 7. generace (2019).

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám