Hlavní obsah

Pasažér v letadle ukousl v návalu vzteku jinému cestujícímu kus ucha

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásah policie si vyžádal incident v letadle společnosti Ryanair. V něm krátce po přistání na Mallorce jeden z cestujících v opileckém záchvatu napadl jiného pasažéra a ukousl mu kus ucha. Zatímco útočníka policie zatkla, zraněný byl převezen do nemocnice, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Letadlo mířilo na Mallorcu z anglického Birminghamu. K roztržce došlo už během letu, když se 29letý Brit, již značně posilněný alkoholem, dožadoval dalšího pití. Neposlouchal instrukce posádky a v jednu chvíli se prý sám pokusil dostat do chladničky s alkoholem. Poté vzal nápoj svému spolucestujícímu.

„Posádka letadla si vyžádala po přistání naši asistenci kvůli jednomu z cestujících, kterému během letu odepřela alkohol,“ uvedla policie v prohlášení. „Když strážníci probírali s personálem detaily u vchodu letadla, strhla se uvnitř šarvátka. Zasahující policisté uviděli, jak onen cestující ukousl jinému pasažérovi kus ucha.“

Policie Brita následně obklíčila a zatkla. Není však známo, jaký postih útočníka čeká. Oběť útoku musela být kvůli zranění převezena do nemocnice v hlavním městě Palma.

Server Daily Mail uvádí, že u většiny podobných incidentů si policie zaznamenává pouze jména a adresy cestujících, kteří v podobných šarvátkách figurují. Informace pak předává španělskému úřadu pro civilní letectví a bezpečnostním agenturám, které samy rozhodnou o výši případné pokuty.

Pasažérku musel z letadla kvůli rasistickým poznámkám vyvést policista

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám