Plíšková se ve finále turnaje v Římě zranila a nedohrála, titul tak slaví Rumunka Halepová

Tenistka Karolína Plíšková titul v Římě neobhájila. Ve finále turnaje, kde čelila Simoně Halepové z Rumunska, odstoupila za stavu 0:6, 1:2 ve druhé sadě a premiérový triumf tak slaví světová dvojka. Plíšková později na sociálních sítích pogratulovala soupeřce k titulu a svěřila se fanouškům, že to bylo poprvé v kariéře, kdy vzdala zápas kvůli zranění.

Tento článek je více než rok starý.

Řím (Aktualizováno: 18:58 21. 9. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plíšková má necelý týden, aby se dala dohromady před Roland Garros. Do utkání s Halepovou nastoupila se zavázaným levým stehenním svalem a po první sadě si nechala ošetřit bedra. Pařížský grandslam začne už v neděli.

„Jsem zklamaná, že jsem nemohla zápas dokončit, ale gratuluji Simoně. Byla jsi výborná a titul si zasloužíš,“ řekla Plíšková při slavnostním vyhlášení, při kterém si s rouškou na ústech vzala ze stolu sama talíř pro poraženou finalistku.

Osmadvacetiletá Plíšková sice získala při svém podání první dva fiftýny utkání, ale jinak na soupeřku nestačila. Při omezeném pohybu nedokázala zatlačit, v první sadě nedala ani jeden vítězný úder a za 20 minut dostala „kanára“.

Ošetření nepomohlo

Před druhým setem se nechala ošetřit, ale hned znovu neudržela podání. Pak jí Halepová pomohla dvojchybou, Plíšková trefila vítězný return a získala alespoň jeden game. Po dalším ztraceném servisu podala soupeřce ruku.

Ve Foru Italicu se hrálo finále nezvykle až v pondělí a s omezeným počtem fanoušků, mezi kterými seděla i matka Plíškové Martina.

Halepová získala po koronavirové pauze druhý titul. Uspěla v srpnu na pražské Spartě, US Open pak vynechala a nyní potvrdila roli jedničky v Itálii.

„Chtěla jsem to zkusit, chtěla jsem bojovat, ale bohužel jsem nebyla schopná pokračovat. Poprvé v kariéře jsem byla donucena vzdát zápas a je opravdu těžké se s tím vypořádat,“ napsala později Plíšková na sociálních sítích, kde zároveň pogratulovala Halepové k titulu.

1/2
I wanted to try, I wanted to fight, but, unfortunately, wasn’t able to continue and be competitive. I was forced to retire from the match due to injury for the first time in my professional career and it’s hard to deal with it 😓

18:40 – 21. 09. 2020

168 3177

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme