Hlavní obsah

Bavorský premiér odrazuje fanoušky Bayernu od cesty na Superpohár

Bavorský premiér Markus Söder apeloval na fanoušky fotbalistů Bayernu Mnichov, aby kvůli hrozbě šíření koronaviru necestovali na čtvrteční utkání o Superpohár proti Seville do Budapešti. Pokud skutečně do Maďarska pojedou, hrozí jim po návratu domácí karanténa.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Nejezděte na superpohár, radí Bayernu ministr

Článek

"Při myšlenkách na Superpohár mám divný pocit v žaludku. Budapešť je riziková oblast. Musíme být velmi opatrní, pokud nechceme, aby se z toho stal fotbalový Ischgl," uvedl dnes bavorský předseda vlády. Zmínil při tom rakouské lyžařské středisko, jež se v zimě stalo jedním z epicenter nákazy. V tamních aprés-ski barech se koronavirem infikovalo také mnoho německých turistů.

Pořádající evropská fotbalová unie UEFA chtěla využít Superpohár jako pilotní projekt k návratu diváků na stadion. Do hlediště Puskás Areny má mít přístup 20 tisíc lidí, přičemž oba kluby dostaly k dispozici po 3000 vstupenkách.

V Maďarsku a jeho hlavním městě však v poslední době výrazně vzrostl počet nakažených. V sobotu země zaznamenala dosud nejvyšší denní přírůstek 1070 nově infikovaných.

"Chci vyzvat všechny, aby si rozmysleli, zda to za to stojí," řekl směrem k fanouškům bavorský premiér Söder. "Superpohár je vzrušující zápas, ale ne ten nejdůležitější ze všech," dodal k tradičnímu souboji mezi úřadujícím vítězem Ligy mistrů a Evropské ligy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články