Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Jablonec 2:0Boleslavští slaví premiérové body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Zahustel 1 : 0
86. Mašek 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Už i Mladá Boleslav získala v této sezoně jako poslední tým v soutěži první body. Středočeši po třech prohrách v řadě zdolali v dohrávce 4. kola Jablonec 2:0. Zelenobílí naopak po čtvrtečním vyřazení z pohárové Evropy na hřišti Dunajské Stredy (3:5) poprvé padli i v domácí soutěži.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dojatý Dominik Mašek z Boleslavi (vpředu) oslavuje gól proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

V úvodní půlhodině přitom byli nebezpečnější hosté, kteří za sebou měli náročnější program. Častěji drželi míč na polovině soupeře a hrozili především po centrech ze stran. Ve finální fázi jim však chyběla větší kvalita a důraz v šestnáctce. Tutovku spálil po dvaceti minutách hry debutant v základní sestavě Severočechů Haitl. Po chybě Zahustela běžel sám na gólmana, ale Mikulec jeho přízemní střelu zneškodnil.

Plán na bodový zisk se hostům začal bortit po vynuceném střídání zraněného stopera Kubisty, kterého ve 28. minutě nahradil Jeřábek. Právě jeho o dvě minuty později zblokoval Drchal, míč posunul na Zahustela a ten přesnou střelou k protilehlé tyči otevřel skóre. Zvýšit pak mohl do pauzy dvakrát Fulnek. Jednou však po rychlém brejku minul bránu, podruhé v dobré pozici míč hlavou na malém vápně dobře netrefil. Radovat se mohli i hosté, Čvančara však ve 34. minutě minul zadní tyč.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Václav Drchal z Boleslavi a Jakub Martinec z Jablonce.

Druhou půli odstartovali domácí mnohem lépe než první. A v 52. minutě dobře pálil Budínský, jeho střelu gólman Hrubý vytáhl na tyč. V 57. minutě zahrozil i Jablonec. Po nádherném centru Hübschmana do vápna však Holík nedokázal míč zpracovat ani důrazněji usměrnit do branky.

Jablonec se marně snažil o vyrovnání a soupeři tím otvíral svou obranu, do které Mladoboleslavští podnikali rychlé protiútoky. Blízko byl v 79. minutě Mašek, jeho křížnou střelu Hrubý vytěsnil na roh. Čtyři minuty před koncem se domácí fanoušci, kteří museli mít zakrytá ústa a nos rouškou, dočkali i pojišťovací trefy. Škoda krásně nacentroval do vápna, kde se nádherně prosadil přes Martince hlavou Mašek. Boleslavi se už v lize dýchá lépe.

4. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 2:0 (1:0)
Branky: 30. Zahustel, 86. Mašek. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Poživil - Hrubeš (video). ŽK: Fulnek, Škoda - Martinec, Čvančara. Diváci: 1265 (omezený počet).
M. Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma, Tatajev, Křapka - Zahustel, Túlio, Budínský (90.+4 Gabriel), Mazáň - Fulnek, Drchal (59. Škoda), D. Mašek (89. Douděra). Trenér: Weber.
Jablonec: V. Hrubý - Holík, Martinec, Kubista (28. Jeřábek), Podaný - Haitl (71. Pleštil), Hübschman (82. Jovovič), Považanec, Zelený - Schranz (71. Doležal), Čvančara. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: