bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa se pokusí s Dallasem srovnat krok. Nastoupí Stamkos?

21. září 2020, 19:27

Matěj Hodoval

Finále o Stanleyův pohár nabídne v noci na úterý už druhé střetnutí mezi Tampou a Dallasem. Stars půjdou do utkání s vedením v sérii 1:0, naopak Bolts budou usilovat o vyrovnání. Jak toto střetnutí dopadne?

02:00 Tampa Bay Lightning – Dallas Stars

Stav série: 0 – 1 

První krok udělali hokejisté z Texasu.

Dallas zvládl úvodní bitvu série poměrem 4:1, když se trefili hned čtyři různí střelci – Hanley, Oleksiak, Kiviranta a Dickinson. Stars měli v každé ze čtyř formací alespoň dva hráče, kteří si v tom utkání připsali kanadský bod.

Jenže status první hvězdy zápasu pro sebe ukořistil někdy jiný. Žádné překvapení, opět totiž zářil kazašský kouzelník Anton Chudobin. Čtyřiatřicetiletý veterán pochytal hned pětatřicet pokusů Bolts, přičemž za svá záda pustil za celou dobu jediný puk.

Hvězdy tedy sérii vedou, Lightning však hraje do karet jedna velmi lichotivá statistika. Svěřenci Jona Coopera v letošní vyřazovací části ještě neprohráli dvě utkání v řadě, což se budou snažit potvrdit i v noci.

Dost nahlas se spekuluje o tom, že Bleskům by v cestě za vyrovnáním mohl vypomoci také kapitán Steven Stamkos. Vyhlášený ostrostřelec se zúčastnil dobrovolného tréninku, trenér Cooper ovšem zatím novinářům nesdělil, zda se Kanaďan v sestavě objeví.

Otazník visí i and obráncem Bogosianem. Toho by případně mohl na modré čáře nahradit jeden z dvojice Braydon Coburn – Jan Rutta. Zkušenosti favorizují prvního jmenovaného, který v letošním play-off odehrál o dvě klání víc.

Na straně Dallasu by pak měl chybět český útočník Radek Faksa.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.