Akvizicí Bethesdy vzroste počet kreativních studiových týmů Microsoftu z 15 na 23. Bethesda Game Studios stojí za slavnými RPG sériemi The Elder Scrolls a Fallout. Vydavatelský dům Bethesda Softworks však distribuuje mnoho dalších slavných videoher od známých vývojářů.

Dostupné v Xbox Game Passu v den vydání

Jde o Wolfenstein od Machine Games, Doom od id Software, Dishonored a Prey od Arkane Studios, The Evil Within od Tango Gameworks a mnoho dalších. Všechny budoucí videohry od Bethesdy proto budou k dispozici ve službě Xbox Game Pass pro konzole Xbox i PC hned v první den vydání.

Tuto službu si přitom předplatilo podle Microsoftu už 15 milionů hráčů po celém světě. Pařané se nyní samozřejmě ptají, zda akvizice Bethesdy Microsoftem znamená, že hry jako Doom nebo Wolfenstein nebudou vycházet na konzoli PlayStation 5. Jasné to zatím úplně není.

Jak to bude s exkluzivitami?

Viceprezident herní divize Microsoftu Phil Spencer řekl agentuře Bloomberg, že budou ctít dohodu Bethesdy se Sony o časové exkluzivitě videoher Deathloop a Ghostwire: Tokyo. Nevyloučil také, že její hry zavítají na jiné konzole. Lze však očekávat vydání spíše na mašinky Nintenda než pro konkurenční PlayStation 5.

Fotogalerie
276 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Doom Eternal - trailer Bethesda Softworks