Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Babiš sjednotitel: Bojím se milionů nemocných, musíme táhnout za jeden provaz

Babiš sjednotitel: Bojím se milionů nemocných, musíme táhnout za jeden provaz
Zdroj: Facebook/Andrej Babiš
+ Další 2 fotografie
projev
Premiér Andrej Babiš v pondělí večer pronesl mimořádný projev týkající se současné koronavirové situace v Česku a odchodu ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. Předseda vlády nezapomněl poděkovat zdravotníkům, kteří v posledních měsících odvádějí úžasnou práci.

Premiér Andrej Babiš (66) v projevu shrnul postupné šíření koronaviru. S příchodem léta už měli všichni všech restrikcí plné zuby a vláda se tak rozhodla k postupnému rozvolňování. Možná to však byl unáhlený krok: "I já jsem se nechal unést nastupujícím létem. To byla chyba kterou nechci zopakovat."

Hned poté přišla řeč na nenáviděné roušky. "Naše společnost je rozdělená. Jsou tu lidé kteří nosí roušky a lidé, kteří považují virus za obyčejnou chřipku," řekl premiér a dodal, že důležité je ochránit především nemocné lidi. Těm, kteří bojkotují opatření vzkázal jediné: "Ty roušky nosíte kvůli svým rodičům a prarodičům. Rouška neohrožuje svobodu a demokracii, ale její nenošení ohrožuje životy," zdůraznil s tím, že jako předseda vlády nechce dopustit, abychom měli milion nakažených. Podle něj by měli být lidé důslední v dodržování pravidel a připomněl tak tři R - ruce, roušky, rozestupy.

Pochvala pro Vojtěcha

"Situace je vážná, ale vím že to zvládneme," sdělil a poděkoval všem lidem, kteří nosí roušky a především zdravotníkům.

Nezapomněl ani na bývalého ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, který ze své funkce odstoupil v pondělí. "Je to slušný, poctivý a velmi pracovitý člověk. Bude se na něj vzpomínat jako na nejlepšího ministra zdravotnictví," dodal premiér.

O mimořádném projevu informoval Andrej Babiš už v neděli na svých sociálních sítích. „Dnes to bude velice stručné, některé z vás potěším, některé z vás zklamu. Zkrátka Čau lidi nebude. Zítra večer vám chci něco důležitého říct a řeknu to v televizi,” sdělil. Řada lidí tak očekávala, že premiér kvůli koronaviru vyhlásí nouzový stav. K tomu se ale nakonec neuchýlil, upozornil pouze na dodržování pravidel.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy