bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Individuální trofeje rozdány. Kdo se stal nejužitečnějším hráčem?

22. září 2020, 3:21

Jan Šlapáček

Zatímco v zámoří vrcholí boje o Stanley Cup, tak si liga našla čas, aby oznámila vítěze a nové majitele různých individuálních trofejí, které mají velkou váhu. Na koho se dostalo?

Leon Draisaitl - Hart Memorial Trophy a Ted Lindsay Award

Pravděpodobně dvě nejcennější individuální trofeje získal německý hokejista ve službách Edmontonu Leon Draisaitl. Ten zažil vynikající sezónu, svými výkony táhl Oilers do vyřazovacích bojů a dokázal hokejové veřejnosti, že se často dokáže obejít i bez svého hvězdného parťáka Connora McDavida.

Draisaitl si v 71 zápasech připsal 110 bodů, čímž ovládl kanadské bodování a získal tak kromě výše zmíněných dvou trofejí i Art Ross Trophy.

Roman Josi - James Norris Memorial Trophy

Nejlepším obráncem minulého ročníku byl zvolen Švýcar Roman Josi. Kapitán Nashvillu byl i tento rok ozdobou soutěže. Skvěle bránil, nebál se podporovat útok a byl pro svůj tým klíčovým mužem. Celkem v základní části odehrál 69 zápasů a zaznamenal 65 bodů.

Connor Hellebuyck - Vezina Trophy

Brankář je obvykle jednou z nejdůležitějších součástí týmu a u Winnipegu tohle tvrzení rozhodně platilo. Connor Hellebuyck si během celého ročníku držel výbornou formu a zejména on měl největší zásluhu na tom, že se Jets prokousali do vyřazovacích bojů a patřili v Západní konferenci k tomu nejlepšímu.

Hellebuyck odchytal 58 zápasů s průměrem 2,57 gólů na zápas a úspěšností zákroků 92,2%.

Cale Makar - Calder Memorial Trophy

Souboj o velice atraktivní trofej byl letos nesmírně vyrovnaný. Nakonec v hlasování těsně zvítězil před Quinnem Hughesem obránce Colorada Cale Makar. Ten si na svůj věk dovoloval na ledové ploše neuvěřitelné věci a byla radost ho sledovat.

Makar v základní části odehrál 57 zápasů a připsal si 50 bodů. Dalších 15 bodů přidal posléze i v play-off.

Na třetím místě této ankety se umístil český útočník Dominik Kubalík.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.