Hlavní obsah

Na východě Slovenska dělají kvůli sádlu psí zabijačky

Právo, ivi (Bratislava)

Na Slovensku jsou zabíjeny stovky psů, aby se z nich vyrábělo sádlo. To se prodává po celé zemi, a dokonce i v zahraničí. Krutý a nelegální byznys odhalila televize Markíza.

Foto: TV Markíza

Psí sádlo

Článek

V obci Chminianske Jakubovany v okrese Prešov je připravena trojnožka jako při normální zabijačce. Při příjezdu televize bylo vše připraveno na zabití psa. Policie, která s televizí do místní osady přijela, jeho zabití zabránila. V okolí však našla několik koster a pozůstatků po zabitých psech.

Místní mluví o psích zabijačkách zcela otevřeně a tvrdí, že kvůli nim je v okolí už velmi málo psů a musí je krást v okolí Popradu a Levoče. „Není to jednoduché sehnat takového psa, který má dostatek tuku. Když je hubený, sádlo z něj neuděláte,“ říkají osadníci, kteří tvrdí, že zákazníků je dostatek, a to nejen na Slovensku.

Žena z Hradce utýrala dva psy hlady a žízní

Krimi

Lahev psího sádla se prodává od 30 do 50 eur (800 až 1330 korun). Psí sádlo se kromě Slovenska prodává údajně také ve Velké Británii. „Z jednoho psa se dá vyškvařit pět až šest sedmidecilitrových lahví. Je to čisté sádlo,“ říká jeden z osadníků.

Jozef Bíreš ze státní veterinární správy upozornil, že takové počínání je jasně definované jako trestný čin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám