Zákulisí natáčení dokumentu. Karel Gott (†80): NESPLNĚNÉ PŘÁNÍ DCERY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zákulisí natáčení dokumentu. Karel Gott (†80): NESPLNĚNÉ PŘÁNÍ DCERY!

Záběry z filmu Karel
Záběry z filmu Karel (Karel Gott Agency)

Až na předpremiéře dokumentu Karel, který zachycuje poslední rok života Karla Gotta (†80), vyšlo najevo velké přání Slavíkovy dcery Charlotte Elly (14). Vážně nemocný táta, bojující s akutní leukemií, ho ale své milované holčičce nestihl bohužel splnit. Vše bylo naplánováno, ale už mu nestačily síly.

„Tatínku, přála bych si s tebou zazpívat v New Yorku,“ vyslovila své přání ve snímku Charlottka. Karel jí sice odpovídá, že to není jen tak, ale k jejím narozeninám jí toto velké přání měl v plánu splnit. „Jediná cesta, která nám nevyšla, byla do New Yorku, protože Charlottka si přála zpívat v Americe a měl to být pro ni dárek,” prozradila na právě probíhajícím Febiofestu režisérka dokumentu Olga Malířová Špátová (36).

Byl statečný!

„Měli jsme jít do těch míst, kde Karel v minulosti v Americe zpíval, ale to se nám už nepodařilo kvůli jeho zdravotnímu stavu,“ svěřila režisérka. Vše ostatní se dle jejích slov stihlo natočit tak, jak si přála ona i sám zpěvák. Pro toho má jen slova obdivu. „Nečekala jsem, že by mohl být Karel takto statečný i ve chvíli, kdy věděl, že jeho život končí. Snad to ucítí i diváci,“ řekla v rozhovoru pro ČT Špátová, která s Gottem natáčela ještě 14 dní před jeho skonem loni 1. října.

Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu

Video se připravuje ...

Posmrtné znamení

Po Slavíkově skonu byla režisérka v úzkém kontaktu s vdovou. „Pro Ivanu Gottovou to nebyla jednoduchá úloha, protože tu zůstala sama. Hodně jsme spolu řešily, co jako producentka dokumentu ve snímku nechá a co naopak vystřihneme. Často jsme si říkaly, co by na to říkal Karel. A hledaly jsme znamení... Třeba když do střižny zasvítilo slunce, tak jsme si říkaly – to se Karlovi líbí!“ prozradila Špátová. Je vděčná Gottové, že tam spoustu scén nechala a nechránila manžela za každou cenu.

Nejstarší dcera Dominika: Nakonec ve filmu je!

Přestože neměla v dokumentu vystupovat, nakonec tam Gottova nejstarší dcera Dominika (47) je. Všeho všudy ale asi jen dvě minuty. Kauza okolo záběrů z loňského posledního setkání Slavíka s nejstaršími dcerami, na kterých je Dominika oteklá kvůli dlouhodobé konzumaci alkoholu a léků, měla celý rok turbulentní vývoj. Gottová nejprve režisérce Olze Špátové jejich zařazení zakázala, následně jejich použití podle svých slov připustila, pokud by ještě dotočila s režisérkou aktuální záběry po jejím návratu do Prahy. Vše skončilo tak, že záběry z Bertramky ve filmu, který by měl vstoupit do kin 15. října, nejsou. Zato je Dominika vidět v pasáži z tatínkova pohřbu v katedrále sv. Víta a také na několika fotkách z dětství.

Trailer na dokument Karel o životě Karla Gotta

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
23. 9. 2020 • 22:57

Díky redakci AHA!

Konečně to tady po sobě přečteme na první dobrou a ne až po honičce místa k zaparkování příspěvku

Uivatel_5470848

-bello-
22. 9. 2020 • 11:10

Špátová to udělala přesně, jak jsem řekla. Dominiku tam musela dát a právo na to vystřihnout její zbědovanost Dominika měla.Kdyby tam nebyla, byl by to obraz nefunkčních vztahů .A to Ivana nemůže potřebovat.Vlk se nažral, koza zůstala celá, film kočíruje Ivana.Jak jsem taky řekla. Špátová dokument neumí, ale pravda je , že u Gotta se každý zasekne na Ivaně.A Ivana na film, zejména pak dokument vzdělání nemá. Tím pádem je z toho slzavá řeka. Kdo měl Gotta rád, ať na to nechodí. Otřesné obrazy žlutého Gotty s nefungujícímu játry , lidskou loutku vděčnou za slova lásky i naděje je silná káva!
Špátová měla jít točit do hospiců, ne na "Bertramku" .Tohle ale nikdo nahlas neřekne!
Do US mohla Charlotta jít zazpívat jen do baru v hotelu ve Vegas, kde její otec zpíval 3 měsíce a pak ještě tak u Olinky Blechové zazpívat krajanům. Do Carnegie Hall sotva.
Bože to jsou blbosti !

sykorka1
22. 9. 2020 • 08:05

Skromná dcerka

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.