Hlavní obsah

Jak podpořit prodeje elektromobilů? Skotsko zvolilo neobvyklou cestu

Novinky, Marek Bednář

Bezúročná půjčka na elektromobil je podle skotské vlády cesta, jak usnadnit pořízení elektrického auta i lidem s nižšími příjmy. Nově k půjčkám na nová auta přidává i půjčky na ojeté elektromobily.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Elektrická honda e u nabíječky (ilustrační foto).

Článek

Jednou z největších nevýhod elektrických aut pro koncového zákazníka je vysoká pořizovací cena. Různé státy ve snaze podpořit mobilitu s nižšími lokálními emisemi škodlivin mají různé dotační programy, které sice cenu sníží, ale má to svá úskalí.

Na dotace je třeba někde vzít peníze, což se nezřídka děje pomocí různých ekologických poplatků nebo daní uvalených na ojetiny či na všechna konvenční vozidla.

Inovaci do snahy zvýšit počet elektromobilů na silnicích na úkor konvenčních aut vnáší Skotsko, a to bezúročnými půjčkami na nová, ale i ojetá elektrická auta. Půjčka může mít výši až 35 tisíc liber (1,03 milionu korun) a splácet se může až šest let.

Elektromobilů je čím dál víc, nejsou ale bez úskalí

AutoMoto

Za 35 tisíc liber ve Velké Británii pořídíte řadu malých elektrických aut, např. Mini SE i s nějakou tou výbavou nebo třeba Renault Zoe. Alternativně se Skotové můžou rozhodnout pro elektrickou motorku nebo skútr, na něž vláda poskytuje půjčky do 10 tisíc liber (295 tisíc korun). Vláda nevynechává ani zájemce o ojeté elektromobily – na ně je možnost si bezúročně půjčit až 20 tisíc liber (590 tisíc korun).

Foto: Marek Bednář, Novinky

Rychlonabíječka elektromobilů, nabíjecí konektor CCS (ilustrační foto).

Právě půjčka na ojetá elektrická auta je novinkou. „Chceme usnadnit lidem přechod (na elektromobilitu) i bezúročným financováním ojetých aut. Každý, kdo potřebuje auto, by měl mít možnost využít benefitů těchto moderních vozidel,“ uvedl skotský ministr dopravy, infrastruktury a konektivity Michael Matheson. Jako jeden z benefitů jmenoval nižší provozní náklady.

Bezúročné půjčky na nová auta už nějakou dobu fungují a lidé jich samozřejmě hojně využívají. Podle webu Next Green Car už vláda rozpůjčovala 85 milionů liber (2,5 miliardy korun).

Skotsko chce „vytlačit potřebu nových benzínových a naftových aut“ do roku 2032. Nemůže jejich prodej ale přímo zakázat; taková pravomoc náleží jen vládě  Spojeného království. Ta počítá se zákazem v roce 2035.

Reklama

Výběr článků

Načítám