Hlavní obsah

Kdyby mi bylo dvacet, dal bych ještě dva góly, řekl Ibrahimovic

Útočník Zlatan Ibrahimovic zařídil fotbalistům AC Milán vítězný vstup do nové sezony italské ligy. "Rossonerri" díky jeho dvěma gólům porazili v pondělním utkání Boloňu 2:0. Ibrahimovic, který 3. října oslaví 39. narozeniny, po zápase uvedl, že kdyby mu bylo dvacet, dal by ještě další dvě branky.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Gólová radost snajpra AC Milán Zlatana Ibrahimovice.

Článek

Švédský fenomén otevřel skóre v 35. minutě, kdy si ve vápně vyskočil na centr Thea Hernándeze a poslal míč hlavou k tyči. Druhou branku přidal v 51. minutě z pokutového kopu.

"Jsem v dobré formě. Vyhráli jsme a mohl jsem dát víc gólů. Kdyby mi bylo dvacet, přidal bych další dvě branky," prohlásil Ibrahimovic v rozhovoru pro Sky Sport Italia. Mezi střelce se zapsal i ve druhém soutěžním utkání v ročníku. Ve čtvrtek přispěl gólem k vítězství 2:0 nad Shamrock Rovers a postupu do 3. předkola Evropské ligy.

"Mám rád zodpovědnost. Největší tlak si na sebe nakládám sám. Nechci, aby se lidé bavili o mém věku. Chci, aby se ke mně přistupovalo jako ke komukoliv jinému. Je jedno, že mi je 38, chci, aby se se mnou zacházelo jako s dvacetiletým a chci odvádět tu samou práci," řekl nejlepší střelec v historii švédské reprezentace, za kterou dal 62 gólů.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Zlatan Ibrahimovic se pokouší vyzrát na brankáře Bologni Lukasze Skorupského.

Už poněkolikáté se přirovnal k mládnoucí literární a filmové postavě Benjaminu Buttonovi. Podivuhodný případ Benjamina Buttona je krátká povídka Francise Scotta Fitzgeralda z roku 1922. V roce 2008 vznikl stejnojmenný film v hlavní roli s Bradem Pittem. Snímek vypráví příběh o muži, který se narodí jako stařec a postupně mládne.

"Nejsem starý, jsem jako Benjamin Button. Začínám jako starý a zemřu mladý. Žerty stranou, hráli jsme dobře. Nejsme v nejlepší formě, a proto jsme udělali chyby, kterým se obvykle vyhýbáme, ale je to dobré znamení," uvedl bývalý hráč rodného Malmö, Ajaxu Amsterodam, Juventusu Turín, Barcelony, Interu Milán, Paris St. Germain, Manchesteru United a Los Angeles Galaxy, odkud se na San Siro loni v prosinci vrátil.

AC Milán podle něj touží po lepší než šesté pozici z minulé sezony Serie A. "Mladí hráči tvrdě dřou, poslouchají, jsou disciplinovaní a po posledních šesti měsících vědí, co je třeba, aby byli dobří. Letos musíme jít zápas od zápasu, hrát sebevědomě a přistupovat ke každému utkání jako k finále," konstatoval Ibrahimovic.

Reklama

Související témata: